Ronaldo tarihe geçti! Milli formayla...

Ronaldo tarihe geçti! Milli formayla...

SPOR Haberleri

Dünya Kupası'na hazırlık kapsamında Kamerun'u 5-1 yenen Portekiz'de Cristiano Ronaldo, milli formayla en fazla gol atan futbolcu olarak tarihe geçti.

Cristiano Ronaldo, Kamerun'a 2 gol atarak Portekiz Milli Takımı'nda attığı toplam gol sayısını 49'a çıkardı. Ronaldo daha önceden egale ettiği, 47 ile Pedro Pauleta'ya ait gol rekorunu geliştirdi. Yıldız futbolcu, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Doğal olarak, bu rekorun geleceğini biliyordum. Telefonla Pauleta ile de konuştum ve beni tebrik etti ama ben rekor kırmaya çalışmıyorum. Sahip olduğumuz mükemmel milli takıma kendimizi adayarak ve çalışarak bu sonuç kendiliğinden geliyor" dedi.


Rekorun, milli takımda forma giymesinin 10. yılında gelmesinin kendisi için özel bir anlam ifade ettiğine dikkati çeken Ronaldo, halen 127 kez ile Luis Figo'ya ait, Portekiz milli formasını en fazla giyen futbolcu rekorunu da doğal bir sonuç olarak kırmak istediğini dile getirdi.


Milli formayı 110 kez giyen Ronaldo, "Dünya Kupası'nda gol hedefin ne?" sorusuna, "Hiçbir söz vermiyorum ama gol atacağımı zannediyorum. Ben çok fazla çaba göstereceğime, sert çalışacağıma ve kendimi adayacağıma söz veriyorum. Daha sonrasında ne olacak göreceğiz" cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...