Eski Venezuela Devlet Başkanı Chavez anılıyor

/ Kaynak: AA
Eski Venezuela Devlet Başkanı Chavez anılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ölümünün birinci yıl dönümünde 10 gün sürecek etkinliklerle anılacak.

Uzun süre kanserle mücadele eden ve geçen yıl 6 Mart'ta 58 yaşında hayatını kaybeden Chavez'in naaşının bulunduğu askeri müzede (Devrim Müzesi) Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun katılımıyla tören düzenlendi.
Chavez'in ölüm yıl dönümü, ülke genelinde gösterilerin tırmandığı bir döneme denk gelirken, eski lideri anmak için Venezuela'da 10 gün süreyle etkinlikler düzenlenecek.
Bu arada Küba Devlet Başkanı Raul Castro, yıl dönümü nedeniyle geldiği Venezuela'da Chavez'in naaşını ziyaret ederek beyaz çiçek bıraktı.
Kanser tedavisi nedeniyle Küba'da tedavi gören Chavez, 18 Şubat 2013'te Venezuela'ya dönmüş ve bir süre sonra hayatını kaybetmişti. Siyaset bilimciler, Chavez'in ölümünün ardından ülkenin derin bir siyasi kutuplaşmaya yöneldiğini savunuyor.
Yönetim karşıtı gösteriler nedeniyle siyasi gerilimin arttığı Venezeula'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) elçilerinin, Panama'nın isteği üzerine dışişleri bakanlarının katılımıyla yarın Washington'da kapalı kapılar ardında toplantı düzenlemeye hazırladıklarını belirterek, ''OAS, buradan sonsuza kadar git'' diyerek uluslararası girişimcilerin aracılık tekliflerini ret etti.
ABD ve Kanada, Maduro yönetiminin fikir ve konuşma özgürlüğüne yönelik baskılar ile ülke genelindeki gösterileri engelleme çabalarını eleştiriyor.
Venezuela'da iki hafta önce başlayan gösterilerde can kayıplarının 17'ye yükseldiği bildiriliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...