İran gemisinden Suriye yapımı füze çıktı

/ Kaynak: AA
İran gemisinden Suriye yapımı füze çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusu, el konulan İran gemisinde Suriye yapımı 200 kilometre menzilli M-302 tipi füzelerin bulunduğunu ileri sürdü.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Geminin yükü, milyonlarca İsraillinin hayatı için tehlike arz eden, en gelişmiş silahlardan olan M-302 tipi 200 kilometre menzile sahip füzeler. Bu silahın menzili oldukça uzun, Gazze'de Filistinli grupların kullandığı füzelere kıyasla çok daha büyük zararlara sebep olabilir" ifadeleri kullanıldı. Söz konusu füzelerin Suriye yapımı olduğu ve "karadan karaya" atıldığı, ilk defa 90'lı yıllarda geliştirildiği belirtilen açıklamada, "Bu silah için en tehlikelisi denilebilir. Bu füzeleri, genellikle Suriye ordusu ve Hizbullah kullanıyor" denildi. İsrail ordusu, dün, Gazze'ye geliştirilmiş füze taşıdığını öne sürdüğü KLOS-C tipi bir İran gemisine el koyduğunu ve geminin İsrail'in güneyindeki Eliat Limanı'na çekildiğini açıklamıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...