Kırım'da Bağımsızlık Referandumu öne alındı

Kırım'da Bağımsızlık Referandumu öne alındı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da yaşanan olaylardan sonra karışan Kırım'da Bağımsızlık Referandumu öne alındı.

Ukrayna'da yaşanan olaylardan sonra karışan Kırım'da 30 Mart'ta yapılması planlanan Bağımsızlık Referandumu 16 Mart'a alındı.

Kırım bölgesi Başbakan Yardımcısı'nın yaptığı açıklamada Kırımlıların geleceklerine yön verecekleri referandumda, Kırım otonom bölgesinin Ukrayna'nın bir parçası olarak kalmasını mı yoksa Rusya'ya mı katılmak istedikleri sorulacak. nbsp;

Referandum'da iki soru bulunuyor. Bu sorulardan ilki "Kırım'ın Rusya Federasyonu'na anayasal olarak bağlanmasını destekliyor musunuz?", ikincisi de "Kırım'da 1992 Anayasası'nın yeniden yürürlüğe konmasını destekliyor musunuz?" olarak belirlendi. nbsp;

1992 Kırım Anayasası'na göre, Kırım Otonom Cumhuriyeti Ukrayna'nın karşılıklı anlaşmalar dahilinde bir parçası olan bir konuma sahip. Bu anayasada Kırım'ın Başkent Kiev ile hiçbir ilişkisi bulunmuyor.

Kiev'de ilan edilen yeni hükümetin Ukraynaca'dan başka diğer dillerin resmi kullanımdan çıkarması, 2 hafta erkene alınan referandumun gerekçelerinden biri olarak gösteriliyor.

TG.COM.TR / ÖZEL HABER

Kırım'da Bağımsızlık Referandumu öne alındı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...