Galatasaray'da Telles etkisi

Galatasaray'da Telles etkisi

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı'nın 6 milyon 150 bin euroluk bonservis bedelini Gremio'ya peşin verince futbolculara yapılacak ödemeler durdu.

Üç cephede mücadele veren Galatasaray, bozulan mali yapısıyla dikkat çekiyor. Vadesi gelen borçlar ödenemezken, sarı-kırmızılı futbolculara verilen senetlerin tarihleri geçtiği gibi basketbol ve voleybol şubelerinde de 4 aylık aksama yaşanıyor. Kötü gidişat, SPK'nın sermaye artırımına sınırlı izin vermesine bağlanıyordu. Ancak Galatasaray'ın mali yapısındaki bozulmanın ana nedeninin ara transfer hamlelerinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Nakit akışını bozan en önemli faktör ise Gremio'dan Alex Telles'in transferi. Brezilya kulübü, 6 milyon 150 bin euroluk ödemenin tamamının peşin yapılmasını istemiş, Galatasaray bunun uygun olmayacağını belirterek transferden vazgeçmişti.
Mancini ısrar edince…
Teknik Direktör Roberto Mancini'ye anlatmak için Antalya'daki Galatasaray kampına giden Başkan Ünal Aysal, İtalyan Hoca'nın "Bütün transferleri bir kenara bırakın. Alex Telles'i alalım. Çok önemli oyuncu" sözleri üzerine yeniden harekete geçti. Sarı-kırmızılı yönetim daha sonra transfer için gereken 6 milyon 150 bin euroyu peşin olarak Gremio'ya ödedi. İşte bu noktadan sonra Galatasaray'ın nakit akışı bozuldu. Aralık ayının sonunda futbol takımına verilen senetler zamanı gelmesine rağmen Beşiktaş maçından önce ödenemedi. Basketbolcular ve voleybolculardaki 2 aylık gecikme ise 4 aya kadar çıktı. Sarı-kırmızılı kulüp, cansuyu olabilecek sıcak paranın peşinde. nbsp;
Bahadır ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...