İşte dünyanın ilk 10 üniversitesi

/ Kaynak: AA
İşte dünyanın ilk 10 üniversitesi

EĞİTİM Haberleri  / AA

İngiltere'de yayınlanan eğitim dergisi, Harvard Üniversitesi'nin ''dünyanın en tanınan üniversitesi'' olduğunu bildirdi.

Londra'da yüksek öğretim konusunda yayın yapan ''Times Yüksek Öğretim'' (THE) adlı derginin gerçekleştirdiği sıralamada, ABD'nin Boston kentindeki Harvard Üniversitesi, ''dünyanın en tanınan üniversiteleri'' arasında ilk sırada yer aldı. Aynı kentteki Massachusetts Institute of Technology (MIT) listede 2, California eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi ise 3. oldu.


THE'nin ''ilk 10'' listesine İngiltere'den 2 üniversite girerken, University of Cambridge 4. sırada ve Oxford Üniversitesi 5. sırada kendisine yer buldu. ABD'nin Batı Yakası'ndan, Stanford, Berkley, California Institute of Technology (Caltech) ve University of California, Los Angeles (UCLA) da ilk 10'da sıralandı. New York'tan Columbia Üniversitesi ise listeye giremedi.


Ancak Columbia Üniversitesi'nin, listedeki sıralamasında 23. sıradan, 12'inciliğe yükseldiği ve Forbes dergisinin listesinde ise 5. sırada olduğu kaydedildi.


Öte yandan, Forbes dergisinin listesinde, Harvard 8'inci sırada ve Standford Üniversitesi de ilk sırada bulunuyor. nbsp;


THE'nin ''dünyanın en tanınan üniversiteleri listesi''de ilk 10 üniversite şu şekilde sıralandı:
1. Harvard nbsp;
2. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
3. Stanford University
4. University of Cambridge
5. University of Oxford
6. University of California, Berkeley
7. Princeton University
8. Yale University
9. California Institute of Technology (Caltech)
10. University of California, Los Angeles (UCLA)

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...