Sezen Aksu'ya 'canavar' benzetmesinde karar verildi

Sezen Aksu'ya 'canavar' benzetmesinde karar verildi

MAGAZİN Haberleri

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu'yu canavara benzeten yazar Aykut Işıklar ve Koza İpek hakkında mahkeme kararını verdi.

Köşe yazısında Sezen Aksu'yu canavara benzetip kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla 30 bin liralık manevi tazminat davası açılan Koza İpek AŞ (Bugün Gazetesi) ile yazar Aykut Işıklar'a açılan davayı mahkeme kısmen kabul etti. Sezen Aksu'yu haklı bulan mahkeme, Koza İpek ile Aykut Işıklar'ın 4 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.


Sanatçı Sezen Aksu iki yıl önce İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Akın İpek'e ait Bugün Gazetesi'nde yazan yazar Aykut Işıklar ve sorumlu yazı işleri müdürü Gürdal Gürler hakkında 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Sanatçının avukatı tarafından açılan davaya göre nbsp;Bugün Gazetesi'nin 19 Ağustos 2010 tarihli nüshasında Aykut Işıklar'ın bir yazısı yayımlandı. "Sezen Aksu efsanesi böyle mi bitmeliydi?" diye başlayan ve "yaklaşık 30 yıldır Sezen Aksu çok özel imtiyazlı kişi idi" diye devam eden yazıda Sezen Aksu'ya suç isnadında bulundu, hakaret edildi ve kişilik hakları ihlal edildi.


SEZEN AKSU'YA CANAVAR BENZETMESİ
"Başbakan'ı yerden yere vuran gazeteciler bile Sezen Hanım karşısında çekinirdi. Ben de bunun bedelini fazlasıyla öderdim. Çünkü her fırsatta özgür basın diye nutuk atanların, çıkarına biraz dokununca kötü kalpli canavar olmasından korkmazdım……Sezen Aksu Hanım da gizli canavarlardan biridir. Kuyruğu sıkışınca hemen medya patronundan (teklif verme gibi) davranıp randevu alır. Tabii o sırada şikayetini yapar ya da mahkeme kararı aldırıp henüz yayınlanmayan habere tedbir koydururdu.." diye yazılan köşe yazısında Sezen Aksu'ya canavar benzetmesi yapılarak alenen hakaret edildi.


4 BİN LİRAZ TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ
Davanın dün görülen karar duruşmasına taraf avukatları katıldı. Davalı Koza İpek AŞ.'nin avukatı davanın reddini isterken, Sezen Aksu'nun avukatı Nuran Takmaz da davanın kabulüne karar verilmesini talep etti. Delillerin toplandığını belirten mahkeme gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Gürdal Gürler'e açılan davanın reddine karar verdi. Mahkeme Koza İpek AŞ. ile yazar Aykut Işıklar'ın, davacı Sezen Aksu'ya tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme kararında, "Tarafların ekonomik sosyal koşulları, kusur ağırlığı ve hakkaniyet ilkesi gözetilerek manevi tazminat isteminin kısmen kabulü ile 4 bin lira manevi tazminatın davalılardan alınarak davacı Sezen Aksu'ya ödenmesine karar verildi" nbsp;denildi. AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...