Karısına kaynar su döken adama 7,5 sene hapis

/ Kaynak: AA
Karısına kaynar su döken adama 7,5 sene hapis

YAŞAM Haberleri  / AA

İzmir'de, eşini üzerine kaynar su dökerek yaraladığı suçlamasıyla yargılanan Mustafa G, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Mustafa G, müşteki Şeyda G. ve tarafların avukatları katıldı.Mütalaası sorulan Cumhuriyet Savcısı Eren Yenice, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini ve tutukluluğunun devam etmesini talep etti.Sanık avukatı Kazım Ayaydın, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müştekinin ifadelerinin çelişkili olduğunu, müvekkilinin mağduru yaraladığını ancak öldürme kastının bulunmadığını, isteseydi öldürebileceğini söyledi. Sanığın suçu ağır tahrik altında işlediğini savunan Ayaydın, yaralama üzerinden hüküm verilmesini ve ağır haksız tahrik indirimi yapılmasını talep ettiklerini belirtti.Eski savunmalarını tekrarladığını belirten sanık Mustafa G. ise, amacının kesinlikle eşini öldürmek olmadığını öne sürerek "Şayet amacım öldürmek olsaydı bıçak, makas gibi aletler kullanabilirdim, ama kullanmadım. Yaraladıktan sonra kendisini hastaneye götürdüm" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa kasten yaralama suçundan 9 yıl hapis cezası verdi, ardından bu cezayı duruşmalardaki iyi hali ve pişman olması nedeniyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Heyet, "kurulan hükme ve tevkif tarihine nazaran sanığın dosyasının Yargıtay'da temyiz aşamasının uzun süre alacağı" gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.

Verilen cezanın onaması halinde, sanık yeniden cezaevine girecek.
Şeyda G, karar sonrası adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini toplum içine çıkamaz duruma getiren eşinin tahliye edilmesine bir anlam veremediğini ifade etti. Şeyda G, "Ben artık ölümü yakınımda hissediyorum. Devletin beni korumasını istiyorum. Sürekli korku içeresinde yaşayacağım" dedi.

Avukatı Aytekin Baltalı da, müvekkilinin kocasının oturduğu evine ve etrafına yaklaşmaması için Cumhuriyet Savcılığı'na "koruma kararı" alınması yönünde başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Şeyda G. ile Mustafa G'nin boşanma davası ise devam ediyor.
Karabağlar ilçesinde 25 Mayıs 2013 tarihinde Mustafa G, eşi Şeyda G'yi uyuduğu sırada üzerine kaynar su dökerek yaralamış, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil olmuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...