Bu kadın oğlundan 2 yaş küçük

/ Kaynak: AA
Bu kadın oğlundan 2 yaş küçük

YAŞAM Haberleri  / AA

Denizli'de yaşayan ve 110 yaşında olan söylediği Hatice Duman'ın, kimliği kaybolunca nüfusa oğlundan 2 yıl sonra "yeni doğmuş"gibi kaydedildiği öne sürüldü

Seraserli köyünde yaşayan 5 çocuk 17 torun sahibi olan Hatice Duman'ın kızı Raziye Evran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfus kayıtlarında 83 yaşında görünen annesinin aslında 110 yaşında olduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı öncesi Yunan işgalinin yaşandığı dönemlerde evli olan annesinin o yıllara ait anılarını sıkça anlattığını belirten Evran, nüfus kayıtlarındaki farklılığın ise annesinin kimliğinin kaybolması ve nüfus kaydında yaşanan sorundan kaynaklandığını anlattı. nbsp;Annesinin kaybolan kimliğinin yeniden çıkarılması için 1931 yılında nüfusa başvurduğunu bildiren Evran, "Nüfusa yeni doğmuş gibi kaydı yapılmış. Şu an halen sağ olan ağabeyim Osman Duman 85 yaşında, annem ise 2 yıl sonra kaydedildiğinden 83 yaşında. Yani nüfus kayıtlarında oğlundan 2 yaş küçük görünüyor" dedi. Annesinin sağlığının yerinde olduğunu, özellikle beslenmesine dikkat ettiğini vurgulayan Evran, pestili çok sevdiğini, evinin bahçesinde ürettiği sebze ve meyveyi tükettiğini bildirdi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...