Tuncay Özkan da tahliye talebinde bulundu

/ Kaynak: İHA
Tuncay Özkan da tahliye talebinde bulundu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Anayasa Mahkemesi'nin, İlker Başbuğ hakkında verdiği karar üzerine Tuncay Özkan ve Durmuş Ali Özoğlu tahliye talebinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında verdiği karar üzerine Tuncay Özkan ve Durmuş Ali Özoğlu tahliye talebinde bulundu.

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un başvurusu üzerine toplanan Anayasa Mahkemesi, Başbuğ'un tahliye talebi etkili bir şekilde incelenmeden reddedilmesi ve mahkumiyete ilişkin gerekçeli kararın açıklanmamasından dolayı kişi hürriyeti ve güvenliğine ilişkin haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Yüksek Mahkeme ihlal kararı nedeniyle gereğinin yapılması ve İlker Başbuğ'un tahliye talebi hakkında karar verilmesi amacıyla karar örneğinin yerel mahkemeye gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Kararın yayılması üzerine dava kapsamında ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Tuncay Özkan ile dava kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Durmaş Ali Özoğlu 'ın avukatı Ali Rıza Dizdar, Anayasa Mahkemesi'nin Başbuğ kararını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu.

Avukat Ali Rıza Dizdar, Ergenekon davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçesinde Anayasa Mahkemesinin Başbuğ hakkında verdiği kararı emsal olarak göstererek müvekillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...