Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İHH, Afrika'da 6 bin katarakt ameliyatları yapacak

/ Kaynak: AA
İHH, Afrika'da 6 bin katarakt ameliyatları yapacak

YAŞAM Haberleri  / AA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Afrika'da 6 bin katarakt ameliyatları yapacak.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, "Afrika da 100.000 Ameliyat Projesi" kapsamında mart ve nisan aylarında Afrika'daki 9 ülkede toplam 6 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirilecek.''Siz görürseniz onlar da görecek'' sloganıyla Afrika'da başlatılan katarakt projesi kapsamında bugüne kadar Afrika genelinde 76 bin 45 katarakt ameliyatı gerçekleştiren İHH, mart ayında yeni ameliyatlar yapmaya hazırlanıyor.Türkiye'deki hayırseverlerin bağışlarıyla "Afrika da 100.000 Ameliyat Projesi" kapsamında yapılacak ameliyatların 1500'ü Charity and Development Association ve Fitsum Birhan Hospital kuruluşları ile Etiyopya'da, 1000'i Zamzam Vakfı ile Somali'de gerçekleştirilecek. Sightsaver ile Tanzanya ve Uganda'da 1000, Mali ve Mozambik'te 500, River Poor Charity Organization ile Sudan'da 500 katarakt ameliyatı yapılacak.Afrika genelinde 10 milyon görme sorunu yaşayan insanın bulunduğu ve bunlardan 5 milyonunun katarakt nedeniyle göremediği belirtiliyor. Kötü beslenme, vitamin eksikliği, güneş ışıklarının dik açıyla gelmesi (ultraviyole ışınlara maruz kalma) gibi faktörlerin Afrika'da yoğun olarak görülmesi ve tedavi imkanlarının yetersiz olması nedeniyle her yıl 600 bin kişinin bu sayıya eklendiği kaydediliyor.

- Kampanyaya katılım

İHH katarakt kampanyasına sadece maddi destek sağlayarak değil, tıbbi ekipman ve gönüllü doktor desteği de veriyor.
Katarakt ameliyatının maliyeti ülkeden ülkeye değişmekle birlikte tek göz için ortalama 200 liraya bu ameliyat yapılabiliyor. Her bir göz ameliyatının 200 lira maliyetle yapılmasına karşın, daha düşük miktardaki bağışlar da bir araya gelerek gözlerin ışığa kavuşmasına yardımcı olabilecek.
İHH'nın kampanyasına, vakıf merkezine gelerek, "https://online.ihh.org.tr/katarakt" adresinden, banka hesap numaralarına havale göndererek, sitede yer alan posta çeki hesabına para yatırarak bağışta bulunabilir.
Ayrıca cep telefonundan "KATARAKT" yazıp "3072"ye göndererek 5 lira karşılığında bağış yapılabilir.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...