Erdoğan Malatya mitinginde konuştu

/ Kaynak: AA
Erdoğan Malatya mitinginde konuştu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan, "Bunlar artık dini bir örgüt değil, siyasi bir örgüt" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Belediye Meydanı'ndaki mitingde halka hitap etti.Battal Gazi, Konevi, Niyazi Mısri, İbni Arabi'nin şehri Malatya'nın Turgut Özal, Ahmet Kaya ve Hamido'yu bağrından çıkarmış bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, Malatya'nın dik duruşunun Türkiye'ye heyecan verdiğini söyledi. Malatya'nın meydandaki cesaretle mazlumun gözüne fer, meydandaki yiğitliği ile Şam, Halep, İdlib'in çocuklarının gözüne ışık olduğunu ifade eden Erdoğan, bugün Malatya'nın Battal Gazi destanını yeniden yazdığını, şehitlerin aziz ruhunu muazzez ettiğini, merhum Turgut Özal'ın ruhunu şad ettiğini belirtti.

"Allah'ına kurban Malatya, Rabb'im sizden razı olsun" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye, buraya baksın. Burada montaj yok. CHP buraya baksın, MHP buraya baksın. Burada montaj yok. O malum medya buraya baksın, Pensilvanya buraya baksın, burada montaj yok. Güzel bulmuşlar. Bugün Malatya tarafını belli ediyor. 30 Mart'ta zamanı durduruyor. Onun için 30 Mart çok önemli. Burada halk var, burada millet var, burada Malatya'nın aşkı var, sevdası var, coşkusu var. Fotoğraflara inanmayacaktır, varsın inanmasınlar. Malatya'daki bu tarihi kareye inanmayacaklar. Üç kafadarın albümü çıktı. Çamur attı tutmadı. Tabii Malatya'ya ananas sökmez, burası kayısı diyarı. Burada ne işi ananasın, burada kayısı var ama onların anladığı dilden kayısı değil, hakiki kayısı, gün kurusu da güneş kurusu da var, canlısı da var, hepsi var. Kardeşlerim, öyle bir haykırın ki sizi görmeyenler, sesinizi duysun. Öyle bir haykırın ki Türkiye düşmanlarının dizinin bağı çözülsün. Öyle bir haykırın ki dünya mazlumları ayağa kalksın. Başbakanına sahip çıkıyor musun Malatya? Partine, AK Parti'ye sahip çıkıyor musun Malatya? İktidarına sahip çıkıyor musun Malatya? Demokrasiye, sandığa, iradene sahip çıkıyor musun Malatya? İstiklaline, hürriyetine, bayrağına sahip çıkıyor musun Malatya? Beraber miyiz Malatya? Bir miyiz, iri miyiz, diri miyiz, kardeş miyiz, hep birlikte Türkiye miyiz? Hamdolsun ya Rab, bize bugünleri gösterdin. Maaşallah. Bu iş bitmiştir. Malatya, 30 Mart seçimlerine işte bugün noktayı koymuştur, mührü vurmuştur. Sadece Malatya'da değil, artık tüm Türkiye'de sandığın rengi belli olmuştur." nbsp;


"Tek derdimiz var, Hakk'ın ve halkın rızasını kazanmak"

Erdoğan, dik duracaklarını ama dikleşmeyeceklerini ifade ederek Malatyalı Mukaddes Yetiş'in kendisine yazdığı mektuptan bazı bölümler okudu. Yetiş'in mektubunu Malatya mitinginde okumasını istediğini belirten Erdoğan, 2,5 sayfa olan mektubun besmele ile başladığını söyledi. Yetiş'in mektubunda, "Başbakanım, sizi çok, çok ve çok seviyoruz. Rabbim, inşallah sizi ve vekillerini daima sevsin ve koruyucunuz olsun. Size sürekli dua ediyorum. İnşallah, bütün ülkelere sizin gibi bir başbakan nasip etsin. Biz Malatyalılar, nbsp;AK Parti'nin aşıklarıyız" yazdığını aktaran Erdoğan, mektuptan şu satırları da okudu "Sizinle annemin bir anısını paylaşmak istiyorum: Bundan 35 yıl önce bulunduğumuz yerde elektrik yokmuş, bütün herkes gaz lambası ile idare ediyormuş. Günlerce gaz almak için kuyruğa giriyorlarmış. Parası olduğu halde gaz alamıyormuş. Beğendiklerine veriyor, köylü kısmına vermiyorlarmış. Biz o yıllarda öğrenciyken devlet yardım etmediği için kitap alamıyorduk. Ben, kardeşimle, ablam ve abimle aynı sınıfta okuyorduk, aynı kitapları paylaşıyorduk. O yüzden sadece ilkokulu okuyabildik. Sayın Başbakanım size ve AK Partililere kucak dolusu sevgiler. Allah'ın rahmeti, bereketi ve nuru sizin ve ailenizin üzerine olsun."

Türkiye'de bir dönem nüfus kağıdına basılan mühürle margarin, şeker, tuz, ekmek, gazyağı satıldığını, bazılarının nüfus kağıtlarında hala bunların olduğunu anlatan Erdoğan, "O dönemlerden geliyoruz. Kimler vardı iktidarda? Bu CHP vardı. CHP'nin iktidarı yoksulluk demektir, yolsuzluk demektir, yasaklar demektir. Bunları yaşadık. Bunlar, o tek partili dönemlerinde demokrasiye yol vermediler. İşte biz, milletimizin desteği ile gümbür gümbür geldik. Tek derdimiz var, Hakk'ın ve halkın rızasını kazanmak. Bu aziz millet bize, 'Allah sizlerden razı olsun' desin, inanın bize bu yeter. Bundan daha büyüğüne gerek yok. 12 yıldır Türkiye'yi, 81 vilayeti, bu topraklar üzerindeki her bir haneyi şenlendirmek için çalışıyoruz."

Birilerinin mitinglerdeki kalabalıklar için "montaj, taşıma, bindirme kıta" dediğine işaret eden Erdoğan, şair Niyazi Mısri'nin bir şiirindeki "Nadanı terk etmedin, yaranı arzularsın" mısrasını hatırlatarak "Evet, biz, nadanı terk ettik, işte yaranı bulduk. Farkımız bu. Yaran burada ama bunlar bulamıyor. Sıkıntıları orada" dedi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onlar gelip de size ne söyleyecek, ne anlatacak? Bunların yaptıkları bir şey var mı? Biz Malatya'da şunları yaptık diyebilirler mi? Ama biz deriz. Nereden başlayayım? Altyapısından mı, havalimanından mı, Beyler Deresi'nden mi, toplu konutlarından mı, hastanelerinden, nereden başlayayım. Onlar nadandan, yalandan, iftiradan vazgeçemediler. Milletle kucaklaşamadılar, milletle kucaklaşanları da hiç anlayamadılar. Olsun be. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bize Malatya yeter, bize Türkiye yeter, bize millet yeter, bize Allah yeter."


-"Siyasi bir örgüt"

Erdoğan, çocuklarının dördünün de imam hatip mezunu olduğunu belirterek, erkek evlatlarının katsayısı nedeniyle, kızının ise başörtüsü nedeniyle ABD'de de okumak zorunda kaldığını söyledi. Kızlarının başörtülü olarak yurt dışında okuduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu nbsp;"Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya' diyor ya şair, işte bunlar bizim kızlarımıza parya muamelesi yapmak istediler. Bu Kılıçdaroğlu, Bahçeli gibi adamlar, boğazından haram geçmemiş yavrularıma iftira etme yarışına girdiler, Pensilvanya ile birlikte. Montajladılar verdiler. Bunlar bu kadar adi, seviyesiz ve karakter yoksunu. Sustum, sustum, sustum, artık dayanılmaz hale geldi. Çünkü her meydanda yaptıkları bu. Bu kadar adilik, alçaklık olamaz. Sen önce git aynaya bak. Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin. Terbiyesiz herif hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da 'a unuttum ya o rahmetli olmuş' diyor. Bu ahlaksızlık değil de nedir? Bir Başbakanın ölmüş annesine, yolsuzluk isnatında nasıl bulunursun? Bu kadar adilik, pespayelik olur mu?

Ey Bugün, Taraf, Zaman gazetesi, sizler hangi doğrunun yanındasın? Ey Hürriyet gazetesi sen neyin yanındasın? Sen bizimle istediğin kadar uğraş. Sen bu ülkede yolsuzluk yapıyorsan, ben bunları takip ederim. Adalet bakanıma da gereken talimatı veririm, 'izle' derim. Çünkü senin ne yaptığın malumdur, bunu halkım bilir. Tabiki takip edeceğiz. Ama ne yazık ki güvenli hat denilen kriptolu telefonları bile bu zalimler dinledi. Başbakanın telefonunu, bakanları ile yaptığı konuşmayı dinleyemezsin. O çok satan gazeteler de bunun servisini yapıyor."

"Bunlar, 3. Havalimanı ve Yavuz nbsp;Sultan Selim Köprüsü'nü yapan müteahhitlere saldırdılar. Buraya devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor" diyen Başbakan Erdoğan, müteahhitlerin bu işlere 46 milyar dolar harcayacağını kaydetti.


"Avantalarını alamadılar herhalde"

Bu müteahhitlerden dün akşam brifing aldığını belirten Erdoğan, "Gayet güzel şekilde çalışıyorlar ama paralel yapı engellemeye çalışıyor. Bunların bu vatanı, milleti sevmek diye bir derdi yok. Paralel yapı bunları engellemeye çalışıyor. Beklediklerini bulamadılar herhalde, avantalarını alamadılar herhalde. Bunların karşısında pes etmek yok" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, bu kişilerin mayıs ayında açılışını yapacakları Başbakanlık binasını da durdurmaya çalıştıklarını söyledi. "Bunlar MİT'e de saldırdılar, Marmaray'ı da durdurmak istediler" diyen Erdoğan, şimdi utanmadan, sıkılmadan Marmaray'dan geçtiklerini kaydetti. Şahsına, Halkbankasına, Ziraat Bankasına saldırdıklarını belirten Erdoğan, bu bankaların kendilerinden önce zararda olduğunu bildirdi. Çözüm sürecine saldırdıklarını, insanların yatak odalarına, mahrem telefon görüşmelerine, hatta başörtüsüne saldırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Gezi Parkı'nda 12 tane ağaç sökülmüş, bunlar farklı bir yere taşınmış, onlar da gelip samimiyetle çevre gösterisi yapmışlar. Geçin o işi geçin. Bizim iktidarımız 12 yılda 3 milyar fidan ve ağaç dikti. Nerede 12 ağaç ya. Ama bunların çevrecilik diye bir derdi yok, bunlar terör örgütleri ile beraber çalışıyorlar, yaktılar, yıktılar, cam çerçeve esnafı mağdur ettiler. Kılıçdaroğlu, elinde molotofkokteyle dolaşanlara 'sevgili evlatlarım' diyor. Bizim sevgili evlatlarımız elinde bilgisayarı, tablet bilgisayarı ile kalemi ve kitabı ile olanlar olacak. Farkımız bu" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, CHP'nin, "AK Parti bayrağımıza saygısızdır" dediğini belirterek, "Niye saygısızmış? Kırkpınar'da bayrakla geçiş varmış, AK Partili bakanlar ayağa kalkmamış.' Kalkmamış olabilirler, doğrudur, yapmışlarsa orada protokol kuralını çiğnemiş olabilirler ama sen hiç bir zaman AK Parti ile bayrağa saygı yarışına girme. Hakkari'de BDP ile anlaşmak suretiyle, 'bana destek verir misin?' diyen adamsın. Onlar da sana 'parti bayrağını asabilirsin ama Türk Bayrağını görmeyeceğiz' dediler. 2011 yılındaki seçimlerde Hakkari mitinginin resmidir ve bir tane Türk Bayrağı yok" dedi AK Parti'nin her yerde teşkilatları olduğunu ama CHP'nin olmadığını belirten Erdoğan, hiç bir yeri bırakmadıklarını, her yere gittiklerini kaydetti.

"Ama bunlar yapamazlar, niye? Bunlar bizim gibi dertli değil, biz dertliyiz, bizim size sevdamız var" diyen Erdoğan, iktidara geldiklerindeki tünel sayısının parmak sayılarını geçmezken, şimdi tünel sayısının yüze ulaştığını bildirdi. Başbakan Erdoğan, "Dağları Ferhat gibi deldik, Şirin'e ulaşmak için. Bizim Şirin'e ulaşmamız lazım Şirin kim? Şirin millet" dedi.

"Eğer gücünüz yetiyorsa, kurun partinizi karşımıza öyle gelin" diyen Erdoğan, "Genel başkanınız Pensilvanya'da, kainat imamı, onu da çağırırsınız, o da gelir partinizin başına geçer, beraberce Türkiye'de siyaset yaparsınız. Bunlar artık dini bir örgüt değil, siyasi bir örgüttür. 'Hazreti Cebrail gelse oy vermem' dediği zaman, 'bizim siyasetle işimiz yok' diyordu. Ama şimdi harıl harıl ablalarıyla abileriyle her yerde çalışıyorlar, koşturuyorlar. Niye? AK Parti kazanmasın. Orada kim güçlü ise o kazansın. Allah'ın izni ile her yerde biz kazanacağız" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...