Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlker Başbuğ'dan ilk açıklama geldi!

/ Kaynak: DHA
İlker Başbuğ'dan ilk açıklama geldi!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Genelkurmay Eski Başkanı Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer Silivri'ye gelerek müvekkilinin tahliyesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ni dilekçe sundu

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlkay Sezer, "Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi'nin kararına tepkisi ne oldu" sorusunu, "Dosyada bireysel başvuru ili ilgili aşamalardan ilk günden beri kendisinin haberi var. 'Önemli bir karar' olarak değerlendirdi. Sonucunu bekleyeceğiz" şeklinde cevapladı.


İlkay Sezer, Anayasa Mahkemesi'nin kararını şöyle değerlendirdi:
"Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurumuza ilişkin olarak biraz önce elimize ulaşan kararı bana göre sadece müvekkilimiz açısından değil benzer şekilde hakkı ihlal edilen ve bu şekilde gerekçesiz kararlarla cezaevinde tutulan pek çok masum insan içinde uygulanması gereken, hak ihlalinin yapıldığını gösteren önemli bir karar. Emsal bir karar olmasını diliyorum. Ve ben biraz sonra müvekkilimin tahliyesi yönünde bir dilekçeyi mahkemeye sunacağım. Aslında kanaatimizce böyle bir dilekçe vermeye gerek yok. Çünkü bireysel başvurumuzda Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlalini tespit etmekle beraber, bu kararın bir örneğini mahkemeye göndermesini talep etmiştim. Bu talebimiz de kabul edilmiş."


DERHAL TAHLİYE KARARI VERİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM
"Bu ihlalin şu saatten itibaren ortadan kaldırılması gerekiyor" diyen Sezer, "Bugün ayın altısı. Yani Sayın Başbuğ'un tutukluluğun üzerinden 26 ay geçmiş durumda. Çok ciddi bir süre. Ancak Başbuğ'dan çok daha uzun süre tutuklu bulunan ve benzer şekilde bu dosyalardan suçsuz yere tutulan insanlar var. Ben bir an önce onların da özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum. Bu hukuken incelenecek bir karar olursa derhal ama derhal biraz sonra müvekkilimin tahliyesi yönünde bir karar verilmesi gerektiğini inanıyorum" dedi. nbsp;Bir soru üzerine kararın henüz UYAP üzerinden mahkemeye ulaşmadığını söyleyen Avukat Sezer, şöyle devam etti:


nbsp;"31 Aralık günü ben bu mahkemeye yaptığı işlemin hukuksuz olduğunu, burada haksız yere insanların ve bunların arasında İlker Başbuğ'un da haksız yere tutulduğunu belirten bir dilekçe vermiştim. Maalesef bu mahkeme bu mahkeme her zaman olduğu gibi bugüne kadar hep yaptığı gibi, aynı gün karar verilmesine karar verilmediğine dair karar verdi. Ben bu karara hukuku ve kanundaki maddeleri göstererek açık bir şekilde belirterek itiraz ettim. Bu itiraz üzerine 14. Ağır Ceza Mahkemesi o zaman oradaki savcı bey, müvekkilimizin tahliye edilebileceğine dair bir mütelaa da sunmuştu. Ben bugün Anayasa Mahkemesi'nin kararı ve bizim dilekçelerimiz, bugüne kadar ki beyanatlarımız dikkate alınarak haksızlığın derhal giderilmesini bekliyorum."


BAŞBUĞ, 'ÖNEMLİ BİR KARAR' OLARAK DEĞERLENDİRDİ
Müvekkilinin dilekçenin ardından derhal tahliye edilmesi gerektiğini belirten Sezer, "Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi'nin kararına tepkisi ne oldu" sorusunu, "Dosyada bireysel başvuru ili ilgili aşamalardan ilk günden beri kendisinin haberi var. Önemli bir karar olarak değerlendirdi. Sonucunu bekleyeceğiz" şeklinde cevapladı. nbsp;
Avukat Sezer açıklamasının ardından dilekçesini mahkemeye sundu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...