Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bülent Arınç: "Hiç birisine zerre kadar değer vermiyoruz"

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç: "Hiç birisine zerre kadar değer vermiyoruz"

Politika Haberleri  / AA

Bülent Arınç, "Başbakanımızı iftiralarla yıpratmaya, partimizi ise küçültmeye çalışıyorlar. çalışıyorlar. Hiç birisine zerre kadar değer vermiyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisince İstasyon Meydanında düzenlenen miting öncesinde vatandaşlara hitap etti. Elazığlılara "Hemşehrilerim" diye seslenen Arınç, bunu bilinçli yaptığını dile getirerek, çocukluğunun bir bölümünü Elazığ'da geçirdiğini anlattı. Dört erkek kardeş olduklarını ve en küçük kardeşlerinin de bir kız olduğunu anımsatan Arınç, kız kardeşinin vefat ettiğini ve Elazığ Sürsürü Mezarlığında medfun olduğunu anlatırken duygulu anlar yaşadı.

TÜRK SİYASİ HAYATINDA GÖRÜLMEDİ

AK Parti'nin 11 yıldan beri iktidarda olduğunu ve Türkiye'nin siyasi hayatında tek başına iktidara gelmiş ve bunu 3 dönem devam ettirmiş başka bir parti görülmediğini söyleyen Arınç, AK Parti'nin girdiği üç seçimden de oyunu arttırarak çıktığını anımsattı. Arınç, "Sandığa giden iki seçmenden birinin oyunu aldık ve tek başımıza iktidar olduk" dedi.

AK Parti'nin iki mahalli seçimde de birinci olduğunu söyleyen Arınç vatandaşların "Dik dur eğilme" şeklindeki tezahüratları üzerine, "İnşallah hiçbir zaman eğilmedik, Allah'tan gayrısına her zaman dik durduk, cesur olduk, kararlı siyaset yaptık, ilkeli siyaset yaptık ve Allah bize izzet verdi, itibar verdi, hamdolsun başımızı öne eğdirmedi" ifadesini kullandı.

ALNIMIZ AÇIK

Elazığ'da da AK Parti'nin seçimlerde oylarını yükselttiğini ve referandumlarda da yüzde 60'ın üzerinde oy çıktığını hatırlatan Arınç, "Yani AK Parti'nin Elazığ'daki karnesine bakarsak 10 üzerinden 10 veriyoruz helali hoş olsun. Allah'a hamdolsun ki yeni bir mahalli seçime giriyoruz Mücahit Yanılmaz arkadaşımıza ve onun çok değerli mesai arkadaşlarıyla başımız dik, alnımız açık hesabımızı verdik ve yola devam ediyoruz" dedi.

EN BÜYÜK ZAFER MÜJDESİNİ ELAZIĞ'DAN ALACAĞIZ

AK Parti eski Milletvekili Hamza Yanılmaz'ı da rahmetle anan Arınç, kendisiyle dostluğu ve arkadaşlığının da bulunduğunu söyledi. Arınç, "Elazığ'a hizmet etti belediye başkanı olarak, milletvekili olarak bugünde hamdolsun onun gösterdiği çabaları sizler, kardeşi, kardeşleri aynı şekilde göstereceksiniz" diye konuştu. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;

Elazığ Belediyesinde yeni adayın da daha büyük hizmetlere imza atacağına inandığını anlatan Arınç, Yanılmaz'ı iyi tanıdıklarını ve Elazığ'ın onu hasretle kucakladığına inandığını söyledi. Arınç, "İnşallah 30 Mart akşamında en büyük zafer müjdesini ilk defa Elazığ'dan alacağımızı ümit ediyorum" dedi.

VERDİĞİMİZ KARARLARDAN CAYMADIK

Arınç, 11 yıllık dönemde önemli icraatlar yaptıklarını ve bu yaptıkları hizmetlerle ayakta durduklarını dile getirerek, "Bu hizmetlerle halk bizi seviyor ve takdir ediyor. Bugüne kadar ihmal edilmiş, arka planda kalmış gerek siyasi çekişmeler sebebiyle, uyduruk koalisyonlarla, sadece bakanlık paylaşmış olanları biliyoruz. Ama 11 yıldan bu yana işimiz sadece hizmet oldu, gücümüz sadece millet oldu. Yola çıkarken de verdiğimiz karardan caymadık" diye konuştu.

ŞAPKAMIZI ALIP KAÇMAYACAĞIZ

Arınç, şöyle devam etti:

"AK Parti kurulurken de şuna karar vermiştik 'İşimiz hizmet olacak, milletin hizmetkarıyız, ne istiyorlarsa onu yapacağız. Hizmet odaklı siyaseti Türkiye'de hakim kılacağız ve bugüne kadar hiçbir hükümetin yapmadığı, hiçbir Başbakanın cesaret edemediği bir ilkeli siyaseti ortaya koyacağız. Kararlıyız, inançlıyız, cesaretli olacağız. Önümüze hangi engeller çıkarsa çıksın hiçbirisine eyvallah etmeyeceğiz. Şapkamızı alıp kaçmayacağız, dik duracağız, diklenmeyeceğiz, milletin emanetini sokakta bırakmayacağız' dedik."

HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELDİK

Arınç, 11 yıllık süre içerisinde çok büyük zorluklarla karşılaştıklarını bir kısmını herkesin bildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eski adetlerle yine darbecilik, cuntacılık yapmak isteyenler oldu. Yine sivil hükümetleri göz-kaşlarla, muhtıralarla, bildirilerle korkutmak isteyenler oldu. Yine bu partiyi kapatmak isteyenler oldu. Yine bu partiyi içinden bölmek isteyenler oldu. Bu partiyi laiklik düşmanı, irticacı bir parti olarak gösterip bu ülkede bir düşman haline getirmek isteyenler oldu. Allah'a çok şükür hepiniz şahitsiniz, Hak da biliyor ki biz bunların hepsinin üstesinden geldik. Korkarak, yalvararak, alttan alarak değil. 'Sen yerinde dur, ben bu ülkenin seçilmiş hükümetiyim, emaneti milletten aldım sana bırakacak kadar korkak değilim' dedik. Hamdolsun başımızı öne eğmedik. Bugünlere böyle geldik. Ayrımcılıkları bu cesaretle kaldırdık. Başörtüsü zulmünü bu cesaretle ortadan kaldırdık. Bu ülkenin insanını doğusuyla, batısıyla Kürdüyle, Türküyle, Zazasıyla birbirine düşman etmek isteyenlere bu cesaretle karşılık verdik. Bin yıldan beri bu topraklar üzerinde birbirini kardeşçe seven bu güzel milletimizin beraberliğine bu inançla ortaya koyduk."

YASAKLARI KALDIRDIK

"Sizlerde cesaretli olmasaydınız bugünlere gelemezdik, sabırlı olmasaydınız bugünlere gelemezdik" ifadelerini kullanan Arınç, meslek liselerine zulmedildiğini, okulların kapatıldığını, üniversite sınavlarına girmek için duvar üstüne duvar örüldüğünü ve bunları ortadan kaldırdıklarını bildirdi. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;

"Her birisini elimizin tersiyle ittik ve Türkiye'de toplumsal barışı kurduk" görüşünü dile getiren Arınç, "Bugün yaptığımız işler sadece sağlıkta yaptığımız reform değil, ulaştırmada yaptığımız reformlar değil, barajlar, göletler, enerjiler değil, Türkiye'nin her sektöründe ülkeye çağ atlatan çalışmalar değil, milletimizi millet yapma şuuruna tekrar kavuşturduk. İnanan, inandığı gibi yaşamak isteyen, inandığını haykırmak isteyen herkesin önündeki engelleri kaldırdık. Yasakları kaldırdık" dedi.

BAŞBAKANLA ŞOFÖR ARASINDA FARK KALMADI

Arınç, halkın refah seviyesini on yıl öncesine göre artırdıklarını ulaşımda, sağlıkta önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"SSK mı devlet hastanesi mi derken 'Bağ-Kur'lu musun, memur musun' ayrımlarını yaparken bugün herkesin her istediği hastaneye elbette rahatlıkla gidebildiğini ve en iyi sağlık hizmetlerini aldığını görüyoruz. Bugün AK Parti'yi iki seçmenden birinin oyuna kavuşturan milletimiz şunu söylüyor, taksi şoförüne soruyorlar 'hangi partiye oy vereceksin', 'AK Parti'ye'. 'Niçin AK Parti'ye?' nbsp; şoförün söylediği çok güzel söz var, 'Çünkü ben bu ülkede başbakanın gittiği hastaneye rahatlıkla gidebiliyorum'. Artık hasta hizmetlerinde, sağlık hizmetlerinde başbakanla, şoför, esnaf arasında hiçbir fark kalmadı. Allah'a hamdolsun bunu başarmak muhteşem bir iştir."

İFTİRALARLA YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR

İki seçmenden birinin oyunun az bir oy olmadığını ve bununla ilgili araştırmalar yapıldığını, doktora ve yüksek lisans tezleri yapıldığını anlatan Arınç, şunları söyledi:

"Nasıl olur da bu parti aleyhindeki bütün cereyanlara rağmen en azından seçmenden ikisinin birisinin oyunu alabiliyor. Bakınız bu kadar kitaplara, bu kadar araştırmalara gerek yok. Size bir karikatür söyleyeyim, seçimden sonra bir yerde bir karikatür yayımlandı. Başbakanımız, aynen şu afişteki gibi yiğit adam, dimdik duruyor. Karşısında iki kişi var, biraz başları öne düşmüş. Başbakanımız onlara diyor ki, 'Söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdi'. Şimdi buraya kadar doğru 'arkasından ne gelecek' diye merak ediyorsunuz. Bu iki kişiden birisi kim biliyor musunuz? Birisi Bahçeli, birisi Kılıçdaroğlu. Değerli arkadaşlar iş o noktaya geldi. Şimdi bakmayın bir sürü dedikodular, bir sürü iftiralar, bir sürü yalan dolanlar, bu partiyi küçültmeye çalışıyorlar. Sayın Başbakanımız gibi dürüstlük abidesi, namuslu, çalışkan, Allah'tan korkan inançlı bir insanı iftiralarla yıpratmaya çalışıyorlar. Hiç birisine aldırış etmiyoruz. Hiçbirisine zerre kadar değer vermiyoruz. Biz insanımızı biliriz. Yaptığımız işler ortada, yapacaklarımız da ortada. Hepinizin bu iftiralar karşısında dimdik durduğunuza inanıyorum. Bu manzara bunu gösteriyor."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...