'Bu referandum gayrimeşru'

/ Kaynak: AA
'Bu referandum gayrimeşru'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Adalet Bakanı Petrenko, Kırım'da 16 Mart'ta yapılacağı açıklanan referandumu "gayrimeşru" olarak nitelendirdi.

Ukrayna Adalet Bakanı Pavel Petrenko, Kırım'da 16 Mart'ta yapılacağı açıklanan referandumun "gayrimeşru" olduğunu belirtti.
Kırım'daki son gelişmelerle ilgili olarak basına açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Petrenko, referandumun yapılmasına ilişkin her türlü kararın yasa dışı olduğunu söyleyerek, yasa gereği Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği ile ilgili meselelerin yerel referandumlarda ele alınmasının mümkün olmadığını ifade etti.
Petrenko, referandumun yapılmasına ilişkin kararın da prosedürler ihlal edilerek alındığını belirtti. Petrenko, Kırım'daki bu gelişmelerin, Rus askerlerinin baskısı altında gerçekleştiğini vurguladı.
Rus askerinin Kırım'dan çekilmesinin ardından, referandumun yapılmaması için Ukrayna Parlamentosu ile Kırım Parlamentosu'nun ortak çalışabileceğini kaydeden Petrenko, bunun ardından Ukrayna Parlamentosu'nun Kırım Parlamentosu ile Kırım'a daha geniş özerklik verilmesine ilişkin anayasa değişikliği üzerinde ortak çalışmalarına başlayabileceğini belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...