Davutoğlu Kerry ile görüştü

/ Kaynak: İHA
Davutoğlu Kerry ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Roma'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı sırasında John Kerry ile kısa bir süre görüşme gerçekleştirdi.

Libya'nın güvenlik, savunma ve adalet alanlarındaki ihtiyaçlarının belirlenmesi, öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik eşgüdümün sağlanması amacıyla düzenlenen 2. Libya Uluslararası Bakanlar Konferansı İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlendi. İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini'nin ev sahipliğindeki toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katıldı. İlki 12 Şubat 2013 tarihinde Paris'te düzenlenen konferansın devamı niteliğinde olan Libya'ya destek amaçlı konferansa Libya heyetini Başbakan Ali Zeydan ve Dışişleri Bakanı Muhammed Abdulaziz temsil etti. Dün Paris'te bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov da bugünkü toplantı kapsamında yeniden bir araya geldiler. İlk toplantıda mutabık kalınan hususlarda Libya'ya sağlanan uluslararası desteğin gözden geçirilmesi ve artırılması amaçlanan konferansın ardından İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, BM Libya Özel Temsilcisi Tarık Mitri ve Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdulaziz bir basın toplantısı düzenleyecekler.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...