Barajın bu görüntüsündeki büyük yanılgı!

/ Kaynak: AA
Barajın bu görüntüsündeki büyük yanılgı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Alibeyköy barajının kuruması ile ilgili medyanın büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu açıkladı.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bazı arkadaşlar bilmiyor Alibeyköy'e bakıyor orada bir resim çekiyor 'kurumuş' diyor. Alibeyköy zaten bizim aktarma barajımızdı. Bazıları bilmiyor transfer baraj olduğunu, kendi havzasındaki suyu topladığını. Alibeyköy barajının İstanbul için kıymeti kalmadı." diye konuştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen Melen Barajı'nın temel atma törenine; Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda milletvekili ve davetliler katıldı.

Temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi. Bir gazetecinin '2016 ya kadarki kuraklık endişesi ne olacak? Melen bunun için yeterli mi? şeklindeki sorusunu değerlendiren Eroğlu, "Melen'den şuanda gürül gürül su akıyor. Melen'den İstanbul'a su getiren dev irsale hattı yaptık. Şimdi ikinci irsale hattı yapılıyor. Bitmek üzere oda tamamlanınca İstanbul'a yetecek kadar suyu getirmiş olacağız. Bazı arkadaşlar bilmiyor Alibeyköy'e bakıyor orada bir resim çekiyor 'kurumuş' diyor. Alibeyköy zaten bizim aktarma barajımızdı. Terkos'tan gelen suyu Alibeyköy'e aktarır oradan Kağıthane arıtma tesisine basardık. Biz arada kirlenmesin diye 42 kilometre uzunluğunda dev bir irsale hattı yaptık. Dolayısıyla Terkos'tan direk Kağıthane'ye tertemiz boru şeklinde bir nehir akıyor. Bazıları bilmiyor transfer baraj olduğunu, kendi havzasındaki suyu topladığını Alibeyköy barajının İstanbul için kıymeti kalmadı." diye konuştu.

Bazılarının kuraklık konusunda hiçbirşey bilmediği için ezbere konuştuğunu söyleyen Eroğlu, "Bazı kişiler de mikrofon uzatılınca hemen ahkâm kesiyor. Ben bunları dinleyince gülüyorum. Ne istiyorsunuz yani İstanbul'a suyu keselim mi? Ama eski İstanbul'u istiyorsunuz, başkana bir teklifim var. Ya başkan, bir günlük suyu keselim de eski İstanbul buydu' diye hatırlatalım." ifadelerini kullandı.

Melen barajını maket üzerinden basın mensuplarına tanıtan Eroğlu, şunları kaydetti: "Sayılı yükseklikte olan 700 milyona yakın suyu biriktirecek olan, İstanbul'a yılda 1 milyar metreküpten fazla su verilecek. İstanbul şuan da yaz oylarında 3 milyon metreküp su kullanıyor. Bu baraj neredeyse İstanbul'un 1 yıllık suyunu karşılayacak kapasitede. Melen barajı sadece içme suyu barajı değil."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...