Galatasaray'ın gözdesinden Fatih Terim'e mesaj

Galatasaray'ın gözdesinden Fatih Terim'e mesaj

SPOR Haberleri

Kaan Ayhan, 2017 yılına kadar sözleşmesi olduğu Almanya'nın futbolcu fabrikası köklü ekibi Schalke 04 'ün yıldız adayı.

Ağabeyleri Hamit, Halil Altıntop ve Mesut Özil'in ayak izlerini takip eden Kaan'ın Türkiye'de Galatasaray ile adı anılıyor. Diğer Türk kulüplerinin de yakın takibinde olan genç yıldız, Ajansspor'un sorularını yanıtladı, çarpıcı mesajlar gönderdi.


Galatasaray ile adı anılan Kaan "Türkiye'den gelecek teklifler beni mutlu eder" dedi. İşte gündemi belirleyecek açıklamalar.


Yaramazlığı sayesinde futbola başladı
nbsp;Gelsenkirchen'de doğup büyüyen ve futbola 5 yaşında Schalke'de başlayan Kaan, Alman U18 takımına kadar yükseldikten sonra Abdullah Ercan'ı kırmayarak Türk milli takımını seçti, U21 milli takımımızın yıldızı oldu.


Iğdır'dan göçüp Almanya'nın yolunu tutan bir ailenin çocuğu olarak Gelsenkirchen'de dünyaya gelen Kaan Ayhan, babasının kebap dükkanında sürekli top oynayıp, müşterileri rahatsız etmeye başlayınca babası tarafından futbol okulunun altyapısına yollanır. Futbola olan sevgisi ve yeteneği ile kısa zamanda dikkatleri üzerine çeken Kaan şimdi, altyapısına girip gönül verdiği Schalke'nin A takımında oynuyor.


O günlerden gülerek bahseden Kaan, "Kuzenimle sürekli top oynuyorduk. Babam müşterilerin rahatsız olmasına daha fazla dayanamadı ve beni futbola yönlendirdi. İyi ki de öyle yapmış" diyor.


Galatasaray'a yakın ilgisi var!
Daha şimdiden Türk takımlarının radarına girse de, Kaan Türkiye ligini çok fazla takip etmediğini söylüyor. Ancak genç futbolcu Galatasaray'ın başarılarından duyduğu mutluluğu da ifade etmekten çekinmiyor.


Türk futbolu hakkında düşüncelerini açıklayan Kaan, sarı kırmızılı ekibe karşı forma giyememekten dolayı da üzgün olduğunu ifade ediyor; "Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor tanınan ekipler. Ama Galatasaray son iki yıldır elde ettiği başarılarla adından daha fazla söz ettiriyor. Ben de bir Türk olarak gurur duyuyorum. Geçtiğimiz yıl bizi elediler. Keşke daha sonra karşılaşsaydık. İstanbul'daki maçta kadroda olacaktım ama okulum yüzünden bu büyük hayalim gerçekleşmedi".


"Türkiye'den gelecek teklifler..."
nbsp;Peki Kaan Türkiye'ye gelir mi?
nbsp;Schalke ile 2017 yılına kadar sözleşmesi olan Kaan şimdilik Türkiye'de futbol oynamaya sıcak bakmıyor. Önce kendisini Almanya'da kanıtlaması gerektiğinin altını çizen Kaan Ayhan, "Türkiye'den gelecek teklifler beni mutlu eder. Orası benim ülkem. Ama daha burada yapacak çok işim var" diyor.


Önce Almanya, sonra da Özil'in yolu!
Başarılı futbolcu, "Öncelikli hedefim Schalke'nin vazgeçilmezi olmak" diyor. Bunun için çok çalıştığını ifade eden Kaan Ayhan, "Önce takımımda banko oynamak istiyorum. Ardından A Milli Takım'da. Futbolda son yok. Her zaman hedefi; gidebileceğim en üst nokta. Mesut Özil gibi Real Madrid ya da Barcelona formasını giymek isterim" ifadelerini kullanıyor.


"Kırıp dökmeden..."
nbsp;Bundesliga ile Süper Lig'in çok farklı olmadığını ifade eden Kaan, "İki ülkede de futbol güce dayalı olarak oynanıyor. Tabii ki Almanya'da çok daha farklı bir atmosfer var. Burada insanlar keyif almak için maçlara geliyorlar. Kırıp dökmeden, hakaret etmeden maçlar izleniyor, maçın sonucu ne olursa olsun takımını alkışlıyor" diyor. nbsp;


Abdullah Ercan faktörü, Fatih Terim mesajı!
nbsp;Türk teknik adamları sorduğumuzda ise Abdullah Ercan'ı ayrı bir yere koyuyor genç yıldız adayı, ancak Fatih Terim'e de medaj yolluyor. "Abdullah hocamın bana verdiği değer ve ülke sevgimden ötürü Türk milli takımını seçtim" diyen Kaan şöyle devam ediyor;
nbsp;"Hocalarımla sık sık konuşuyorum. Fatih Terim hocam da benim için çok özel. İyi bir performans sergilersem inanıyorum ki beni milli takıma çağıracak. Bundan hiçbir şüphem yok. Gurbette olmanın en büyük zorluğu Türkçemin biraz bozuk oluşu. Ama öğrenmeye devam ediyorum".
nbsp;
"Arda Turan ile aynı takımda..."
nbsp;Son olarak örnek aldığı futbolcuyu açıklıyor Kaan ve "Steven Gerrard" diyor. Ancak ekliyor; "Arda Turan'ı da çok beğeniyorum. Arda ağabeyle bir gün milli takımda oynamayı çok istiyorum. Belki ilerleyen yıllarda aynı takımda mücadele ederiz. Bunu çok isterim".


AJANSSPOR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...