Yerli tramvay tanıtıldı

/ Kaynak: AA
Yerli tramvay tanıtıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Yerli olması, tasarımının tamamen bize ait olması, bizim markamız olması nedeniyle seri üretebiliyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerli üretim tramvayın tanıtımını yaptı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Topbaş, 4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojiktik Fuarı (Eurasia Rail 2014) girişinde sergilenen yüzde 100 yerli ilk tramvayı tanıttı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Ulaşım AŞ'nin tasarlayarak ürettiği tramvayı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte gezen Topbaş, bunun çok başarılı bir proje olduğunu, uçak teknolojisine yakın, çok ileri bir teknoloji kullanıldığını söyledi.
Projenin Almanya'da fuara katılacağını belirten Topbaş, "Bu vagonların bir tanesindeki kablo uzunluğu 30 kilometre ve 10 bin ayrı noktadan bağlantı yapıldı. Bir noktada yanlış bağlansa sistem çalışmaz. Yani bunu sadece bir vagon olarak görmeyelim. Çok ileri teknolojiye sahip özel bir yapı var. Hafif metro özellikli bir vagon, sadece tramvay olarak görmemek lazım" dedi.
Bir mühendislik harikası ortaya konulduğunu kaydeden Topbaş, "Yerli olması, tasarımının tamamen bize ait olması, bizim markamız olması nedeniyle seri üretebiliyoruz. Know-How verebiliriz" ifadelerini kullandı.
nbsp;
- "18 projenin 2'si raylara indi"
nbsp;
Topbaş, İstanbul olarak teknolojide önemli bir noktaya geldiklerini belirterek, vagonların seri üretimine geçildiğini, 18 tramvay projesinden 2'sinin raylara indirildiğini, kalanın da 3 hafta aralıklarla devreye gireceğini bildirdi.
Ulaşım AŞ'nin yurtdışında kendi alanında danışmanlık hizmetleri de verdiğini anlatan Topbaş, "Şu anda özellikle Medine-i Münevvere'deki metro projelerini hazırlıyor" ifadelerini kullandı.
nbsp;
- "Sirkeci-Halkalı Hattı 2015'te bitecek"
nbsp;
Karaman da belediyelerin raylı sistemlere önem vermesiyle Türkiye'de artık raylı sistem sektörü oluştuğunu ve bundan çok mutlu olduklarını söyledi.
Dünyada raylı sistem alanında 'biz de varız' denilebilecek bir noktaya geldiklerini kaydeden Karaman, Topbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiğini belirtti.
Sirkeci-Halkalı Hattı'nı yenilme çalışmalarının devam ettiğini ve sistemin 2015'te biteceğini ifade eden Karaman, "Halkalı'dan Gebze'ye kadar raylı sistemlerimiz Marmaray ve yüksek hızlı trenle birleşecek. Artık Ankara-İstanbul güzergahında Marmaray ile birlikte Avrupa'ya doğru sistemlerimiz çalışmaya başlayacak" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...