Kerry ve Lavrov, Roma'da bir araya geldi

/ Kaynak: AA
Kerry ve Lavrov, Roma'da bir araya geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Libya Konferansı'na katılmak üzere Roma'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

İlki, geçen yıl Paris'te yapılan Libya'ya destek amaçlı Uluslararası Bakanlar Konferansı, Ukrayna'daki gelişmelerin gölgesinde kaldı.
Roma'daki konferansa katılmak üzere Roma'da bulunan Kerry ve Lavrov'un görüşmesinin 40 dakika sürdüğü bildirildi.
ABD'li kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ikilinin Libya konferansı için bulundukları Roma'da son günlerde gündemin ilk sırasında yer alan Ukrayna konusunu ele aldıkları belirtildi.
Bakan Kerry'nin Rusların Ukraynalılarla diyalog içinde olmalarının önemine değindiği, iki bakanın görüşmede bunun ne şekilde gerçekleştirilebileceği hususunu ele aldıkları da ifade edildi.
ABD Dışişleri Bakanı'nın ayrıca uluslararası gözlemcilerin Kırım ve Doğu Ukrayna'da ilk elden tespit ve gözlemlerde bulunmalarına imkan verilmesinin önemini vurgu yaptığı aktarıldı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Moskova ile Washington arasında Ukrayna'daki durum üzerinde herhangi bir anlaşma yoktur" dedi.
Lavrov, Rusya'nın batılı partnerlerinin getirdiği "Ukrayna için temas grubu" önerisini net şekilde anlamak istediğini söyledi. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...