Koç grubu hangi ismi devreye soktu: Erdoğan açıkladı

Koç grubu hangi ismi devreye soktu: Erdoğan açıkladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

A Haber ve ATV ortak canlı yayını ile soruları cevaplayan Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Canlı izlemek için tıklayınız.

Koç ailesi araya Barzani'yi koydu - Benimle görüşmek için Barzani'yi aracı yaptılar. Bende görüştüm. Kendileri de böyle bir ricada bulundular. Koç grubunun Kuzey Irak'ta da yatırımlar var. Dolayısıyla bu yatırımlar sebebiyle orada bağlantılar oluyor. Randevu olayı Ali Koç'tan geldi. Bende büyük ihtimal Fenerbahçe hakkında görüşecekler sandım. Mustafa Koç ile konu da olunca abi kardeş gels,nler dedim. Geldiler biz Hürriyet Gazetesi'ndeki o konuya da hiç girmedik. Sadece orada yapacakları yatırımlar konusunda konuştuk. Kuzey Irak hakkındaki konulara da girmedim. Kocaeli Yeniköy'deki büyük yatırımlarından bahsetti. O da 500 milyon dolarlık bir yatırım. Açılışa beni ısrarla davet ettiler. Uganda konularına girmedik. Aydın Doğan araya Barzani'yi de bıraksa görüşmem. Daha farklı yerleri devreye sokması lazım. Şu anki yayın politikaları ile ahlaki sınırları zorluyorlar. Paralel yapının yayın organı gibi bir çalışmanın içinde. Köşe yazarları da bunun içinde. geçenlerde bunlardan birini deşifre ettim. Bu insanlar biz kalkıp da buyursunlar gelsinler diyemem. Benim fıtratıma ters...

Dinlemelerin rezilliği çıktı

Niye biz olaya HSYK'dan başladık. Çünkü alt derecedeki mahkemelere ceza veremiyorsunuz. Ortam dinleme herşey var. Bunlar yapıyor. Yüz binlerce insan dinledi bunlar. Bu ilgili kurumlarda bellidir. Bu sayıyı benim açıklamam doğru olmaz. Başsavcı da açıkladı. Bu sayı 3 bin değil dedi. Çünkü dosyalar açıldıkça başka dosyalar ortaya çıkıyor. Bir çok şeylerde kaçırılmış durumda. Bir taraftan da iz sürülüyor. İş bununla bitmiyor ki. Bir üst mahkeme var. yargıya geldiniz zaman orada da bir düzenleme var. Orada adil bir düzenleme yapmazsanız netice alamazsınız. Adam dinlemelerle ilgili dinleme değil diyor. Bizim başımızda bilir kişi denilen bir bela var. Nasıl bilirkişiye gönderecek bunu. Bilirkişi istedikleri noktada bir rapor hazırlarsa iş bitmiştir. Casusu kurtarıyor. Bu bakımdan bizim 30 Mart'ı atlattıktan sonra önümüze farklı bakmaya mecburuz. yargıda çok ciddi adımlar atmamız şart. Bunu yapmazsak ulusal güvenliğimiz tehdit altındadır. Bu önlemlerin başında yargıdaki düzenlemelerle yapmalıyız. İlk adımı bu yönde attık. Ondan sonra vatandaşımız rahatlayacaktır. Enerji Bakanımız uluslararası görüşmeler yapıyor. Bu görüşmeler dinleniyor. Bir milyar dolara alacağımız para var. Adamlar bunları dinliyor. Araya adamlarını sokacaklar. nbsp; Güvenli hatları artık kullanmıyorum. Bu hale geldik. Bu işin rezilliği çıktık. Tübitak ile çok kararlı adımlar atıyor. Bu işin lafı cimi yok. Hafiften geçemeyiz. Bunların inlerine gireceğiz derken bunun için diyoruz. Bunların ortakları arasında muhalefette var. Bu ülkede hakim dinleniyor, savcı dinleniyor. Bunlar da dinlendi. Muhalefette dinleniyor ama ses çıkartmıyorlar. CHP Genel Başkanı'nın videosu için bana geldiler. Yarım saatte işi çözdüm. Montaj teknolojisi çok ileriye gitti. Halkımız montajın olup olamadığını bilmiyor. Adamı ipe götürür bu dinlemeler.

Yargıdaki düzenlemeler

Biz internet yasası olayı getirdik. Bu yasaya malum çevreler hemen isyan ettiler. Çünkü biz çomağı sokuyoruz. Gördüler. İsyan ettiler. yapabildiğimiz kadarıyla yaptık. 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konularda dünya ne der düşünmüyoruz. Kararlıyız. Bu milleti youtube yedirtmeyiz. Bu kurumlar kazançları için her türlü ahlaksızlığı ve casusluğu teşvik ediyorlar. Bu işin sınırı yok. Böyle bir özgürlük anlayışı olamaz. İlk etapta hedefimiz karar mekanizmalarını temizlemek. Sonra bunlar yavaş yavaş aşağı inecek. Ondan sonra bunlar korkacak. Korku bacayı saracak. Bir de yargı mekanizması onların düşündüğü şekilde oluşmayınca o da onları vuracak. Ben kainat imamı da öğrendim. O zaman benim dengelerim sarsılmaya başladı. İyi niyetimizin kurbanı olduk.

ABD savaş gemilerini Karadeniz'e sokmayız

Bu konu ile ilgili bizi bağlayan bazı uluslararası anlaşmalar var. Herşeyden önce bir NATO üyesiyiz. Karadeniz'e kıyısı olan bir ülkeyiz. Kırım'da soydaşlarımız var. Fakat öğrendiğim kadarıyla bir özerk Cumhuriyer olarak referandumla karar verme yetkileri yok. Ukrayna anayasasına göre. Bu Ukrayna'yı çok zor bir yöne doğru götürür. Putin ile yaptığım görüşmede Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne önem gösterdiğimizi söyledim. Düşüncelerinize aynen katılıyorum dedi. Paris'teki toplantıda da 4 ülke bir karar alacak. Asıl olan Kırım'ın durumu ne olacak. Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin durumu ne olacak. Putin ile de ağırlıkla Kırım'ı görüştük. Dışişleri Bakanlarımız bir araya gelsinler. Ne yapabilirizi konuşsunlar desinler. Ardından da Referandum kararını duyduk. Ukrayna da sert bir açıklama yaptı. ABD de ne denli bir tutum sergileyecek belli değil. Lavrov, Davutoğlu, Kerry bir araya geldi. Döner dönmez Ahmet beyden bilgileri alacağım. Gürcistan konusunda da ABD gemisi kullanmak istedi biz müsaade etmedik. Kırım konusunu Ukrayna'nın merkezi hükümet ile değerlendirmemiz gerekiyor. Tatarlar ve Ukraynalıların nüfus oranı 600 bin. Bunlara bakmak gerekiyor. Şekli olacağı düşünmek istemiyoruz. Ukrayna'ya yazık olur diyoruz. Kırım Kosova'ya benzemiyor. Benzer şeyleri Mısır'da da uyguladılar. Brezilya'da da aynı. Ukrayna'daki bu uygulamalar neticesinde de doğrusu Ukrayna bir defa özerk Kırım Cumhuriyeti ile ilgili olarak başından itibaren çok daha sağlıklı bir yapıyı meydana getirebilirdi. Ben ne zaman Ukrayna'ya gitsem benzer şikayetler olmuştur. Tatar kardeşlerimize çok hizmet götürdük. Özgüvenleri gelsin diye. Fakat hassasiyetle takip ediyoruz. Tercih çok hassas bir konu.

Putin, Suriye'ye destek vermemeli

Kimyasal silahla ölenler ölü de konvasyonel silahlarla ölenler ölü değil mi dedim G20 zirvesinde. Para ve ekonomik olarak bu 20 ülke önce. Silah olayını da bu içimizdeki ülkeler yapıyor. Putin'e Soçi olimpiyatlarına gittiğimizde Suriye'deki silahları Rusya satıyor. Bana Esed'ina vuaktı değilim dediniz ama hala ondan yana tavır koyamıyorsunuz. burada farklı hesaplarınız varsa burada en fazla düşünmeniz gereken ülke Türkiye'dir. Komşuysak 100 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Akdeniz ise en büyük kıyısı olan ülke biziz. Gelin bu işe bir nokta koyun. Esed görevde kalsa bile Suriye'yi kim ayağa kaldıracak Esed mi? Mümkün değil. Dünya hala kimyasal silah ile konvasyonel silah ayrımı yaparak insanlığa en büyük suçu işliyorlar.

Kriptolu telefonları dinleyenler Tübitak'dır

Kılıçdaroğlu hukuki alt yapısı olan bir insan değil. Yanındaki insanlar da hukukçu değiller. Bunlar Anayasa Mahkemesi'ne bile başvuramadılar. Bir siyasi partiye bu yakışır mı? Ret olaylarında da dünyadaki bazı ülkelerden örnekler almışlar. Şimdi Adalet Bakanı ile aramda geçen konuşmada montajlar yapılmış. Parça parça almışlar puzzle gibi. Dinlenmemiz Anayasa ve yasalara aykırı. Bu medya onurlu olsa. Bir Başbakan'ın Adalet Bakanı ile konuşmasını yayınlamaz. Kim dinliyor. Tübitak. Bu nedir? Bu devlete saldırıdır. Ben Sadullah beye Doğan grubunun SPK ile ilgili sıkıntısıdır. Ve çok ciddi bir davadır. O davada da kusura bakmasınlar malum ilişkiler kullanılmak suretiyle çok net olan dava bir yere gelmiş. Olayın genel kurul safhasında adalet orada tecelli eder midir. Adalet Bakanıma bunun takipçisi ol diyorum. Bizim denizciler odası başkanı diyor ki bizi bir ihaleden mahrum ettiler. Metin Kalkavan. Milli Gemi ihalesinden. Öyle deyince Metin bey dava aç dedim. Dava açtı. Neticede davayı kazandı. o ihale iptal edildi. Bu firmanın da şu anda Türkiye'de en büyük kızağa sahip olan firma bu firmadır. Böyle birisini sen dışarıda bırakıyorsun, rekabet koşullarını yok sayıyorsun. Genel Kurmay Başkanımız da Milli Savunma Bakanımıza da pazarlığa oturup bu fiyatı aşağıya çekmeliyiz dedim. Kılıçdaroğlu yolsuzluğun tanımını öğrenmedi. Önce bunu öğrenmeli. Eline 3 koyun verin kaybeder geri döner. SSK Genel Müdürlüğünü bile yapamadı. SSK'da ilaç kuyrukları bitmiyordu. Şimdi hastaneleri ve eczaneleri görüyor vatandaşımız. İnsan gibi yaşamanın erdemine eriyor.

Cumhurbaşkanını da dinlemişler, arşivlerinde duruyor

Referandumda bunların çok hırslı bir çalışması oldu. Bu hırslı çalışmalarına iyi niyetle baktık. Seçimi atlattık. Seçimden sonra bu atamalar başlayınca orada bazı şeyler beni rahatsız etmeye başladı. İlgililere de ne oluyor dedim. Ama tüm bu işler bittikten sonra endişe etmeyin ifadeleri bizi aldatmıştır. Ne zaman uyandık? Mit müsteşarı ile alakalı konuda. Oradaki olayda rol alanları görünce dedik ki "Bu iş belli oldu". Yoğurdu üfleyerek yedik. nbsp; Bu casusluk suçuna girer. Adamlar oraya güveniyor. Orada da imamları var ya. İmamı biz sadece camide biliyorduk. Orada da varmış. MİT sizin anladığınız manada orada da adamları var. Orada da ikili telefon görüşmelerinin dinlenmediğine inanmıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ne derse desin. Arşivlenmiş duruyor. 34 yıldır bu çark çalışıyor. Şu anda da zirve yaptığı dönemdir.

Gülen'i Obama'dan istedim

Bunlarda takiyye meşrudur, yalan meşrudur, iftira meşrudur, fitne meşrudur. Gayeye ulaşmak için herşey meşrudur. Bu bir dini örgüt değildir, Cemaat hiç değildir. Bu bir örgüttür. Bunun içinde casusluk da vardır. Azerbaycan'daki okullarına el konuldu. Kazakistan ve Pakistan'da da okullarına el konulabilir. Obama ile konuştum. Ülkemdeki huzursuzluğun sebebi sizdedir. Pensilvanya'dadır. Sizde gerekeni yapın. Siz ABD'yi tehdit edeni benden nasıl istiyorsanız bende sizden istiyorum dedim. O da her şey yapılacak dedi. nbsp; Rüyada Peygamberimizi görüyor. Tweetler iki kat artırılsın diyor. Ardından da tamam 2 kat artırdık diyorlar. Senaryo onayı oradan alıyor. Sevgili peygamberimizi Miraç'tan indiriyorlar Kamyonete bindiriyorlar. Çok tehlikeli bu. Cebrail (AS) gelse onun aşkı burnumda kemiklerimizi sızlatıyor diyor. Ama O da gelse ona da oy vermem diyor. CHP kim olsa onunla ittifak yapar. Zannediyor ki onlarla ittifak yaparsam İstanbul'u alırım, ikitidar olurum diyor. Adamın derdi o.

Seçimden sonra bu yapının üzerine daha fazla gideceğiz

Bu yapının arkasında bir akıl ekibi var. Şu anda seçimle ilgileniyoruz. Seçimin hemen akabinde önceliklerimiz bellidir. Bunları üzerinde yoğunlaşacağız. Bu işi hafife almamız gibi asla olamaz. 30 Büyükşehirin mecliste aldığı oylar, diğer tarafta da il genel meclisinde alınan oylar size Türkiye genelinde ne aldığınızı gösteriyor. Şimdi ki anketlerimizde milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz diye soruyoruz. Hedefimiz tüm büyükşehirleri almak istiyoruz.

Muhalefet böyle olursa biz her seçimi kazanırız

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili seçimi Bahçeli konuşuyor. Bırakalım konuşsun diyorum. Şimdi biz yerel seçim yapıyoruz. Onu anlat. Gelmiş bunu anlatıyor. Ben de hamd ediyorum. Bu tür bir muhalefetimiz olursa bizde seçimi kazanırız. Bundan önceki yerel seçimde yüzde 39 aldık. Neden gitmedik, arkasındaki seçimde de yüzde 50 aldık. 30 mart bu bakımdan meydanların diline çok önem veririm. Meydanların dili çok önemlidir. Sokak aralarında seçim bürosu açıyorlar. Meydanlara çıkamıyorlar. Bu seçimden birinci parti olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz belli bir oy oranı değildir. Bir en fazla büyükşehir belediyesini kazanmak istiyoruz. Onun için de tüm aday arkadaşlarım yoğun şekilde buna çalışıyorlar. 30 büyükşehir seçmenlerin yüzde 75'ini temsil ediyor. Bu çok önemli bir rakam. 3 dönem kararı partimizin kararıdır. Benim verdiğim bir karar değildir.

Seçme ve seçilme yaşı 18 olacak

Seçme seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Gençlerimize bu önemi vereceğiz. Zor olan seçmek değil seçilmektir. 20 yaşında okumuş cevval gençlerimiz var. Bunların önünü açmamız lazım.

AYM'nin Başbuğ kararı

Balyoz ve Ergenekon çok farklı. Balyozda çok hızlı gittiler. Ama Ergenekonda 6 ay oldu gerekçe hala hazırlanamadı. Bu düşündürücüdür ve insan haklarına müdahaledir. İlker Paşa hakkında verilen karar da çok enteresan. Alt mahkemede gerekçesi hazırlanamadığı için üst mahkemeye itirazını yapamıyor. Bugünkü olayın manidar olan tarafı şu. AYM'nin kararı ile ilgili nöbetçi mahkeme kararını verecektir. Benim temennimde hayırlı bir şekilde kararını verecektir. Bende başından beridir Başbuğ'un yüce divanda yargılanması gereklidir dedim.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...