Akdoğan: Paralel, Hizbullah gibi 'dini maskeli'

Akdoğan: Paralel, Hizbullah gibi 'dini maskeli'

GÜNDEM Haberleri

Yasa dışı dinlemeleri eleştiren Yalçın Akdoğan, paralel yapının 'Hizbullah gibi' çalıştığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekilli Yalçın Akdoğan, son günlerde ortaya çıkan telekulak skandalına ilişkin ilginç değerlendirmeler yaptı. Devletin paralel yapıya teslim olmayacağını belirten Akdoğan, paralel yapıyı 'Hizbullah' örgütüne benzetti. Akdoğan özetle şunları söyledi: "Hizbullah da dini bir örgüt olarak ortaya çıktı ama kişilerle ilgili her türlü bilgiyi topladılar. Ne yer ne içerler, nelerden hoşlanırlar. Sonra bilgiler ışığında adamları sorguladılar, başka şeyler yaptılar. nbsp;Şimdiki durum da bu. Cemaat adı altında başka şeylerle uğraşıyorlar. Yasadışı dinleme yapılıyor veya istihbari dinleme diye başlayıp adli dinleme yapıyorlar. Bu tam bir saçmalıktır, tam bir skandaldır. Biriyle ilgili dinleme kararı alınıyor, tüm çevresi de dinleniyor.
VESAYETİN RENGİ YOK
Paralel yapı, 'dini cemaat' adı altında başka bir yerlere hizmet ediyor. Türkiye kendi iradesi ile sorun çözmek istiyor, ama bunu kaldıramıyorlar. Vesayetin kızılı, beyazı yeşili olmaz. Askeri bürokrasiden çok çektik, bunlarla mücadele edildi. Şimdi de başka birileri aynı şeyi yapmak istiyor. Mücadele ediliyor. Edilecek. Devlet bunlara temsil olmaz." nbsp;
Öte yandan, Ankara'nın Polatlı ilçesinde düzenlenen 'Hizmet Buluşmaları-3' toplantısında konuşan Akdoğan, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu, bunun demokrasiyi olumsuz etkilediğini belirterek "Kılıçdaroğlu, iki adaya bel bağladı. İkisini, iki büyükşehirden aday yaptı. Onlar kazanırsa da siyasi hayatı bitecek, kaybetse de bitecek" dedi.
Yücel Kayaoğlu/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...