Irak kan gölüne döndü: 44 ölü, 114 yaralı

/ Kaynak: DHA
Irak kan gölüne döndü: 44 ölü, 114 yaralı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Irak'ta dün meydana 16 patlamada 44 kişi öldü, 114 kişi yaralandı.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, başkentin kuzey batısındaki El Muşahade bölgesinde bulunan askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 5'i asker olmak üzere 7 kişinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığını açıkladı.
Başkentin doğusunda bulunan El Sadr semtinde, yine bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 6 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Bağdat'ın batısındaki El Gazaliye semtinde pazar yerine konulan patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ise 2 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı.

El Amil bölgesinde ise teröristler, namazdan çıkanları hedef aldı. Bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 5 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. 5 bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığı Babil ilinde ise 17 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.
Musul'un güneyinde bulunan Hamam Alil bölgesinde ise teröristler, Türkmen din adamı Muhammed Taki Mevla'nın konvoyunu hedef aldı. Konvoyun geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu Mevla'nın 1 koruması hafif şekilde yaralandı. Musul'un El Beaac ilçesinde ise seyir halindeki aracın infilak etmesi sonucu 2 terörist öldü.

Irak Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, ülkede dün meydana gelen 16 patlamada 44 kişi öldü, 114 kişi yaralandı.
2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı El Gazaliye semtindeki patlamanın ardından yaşanan can pazarı amatör kameraya böyle yansıdı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...