Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son ankette çarpıcı sonuçlar! İşte AK Parti'nin oy oranı

Son ankette çarpıcı sonuçlar! İşte AK Parti'nin oy oranı

GÜNDEM Haberleri

17 Aralık ve montaj ses kayıtları AK Parti'nin yükselişini durduramadı. KONDA'nın son anketleri, AK Parti oylarının % 50'ye dayandığını ortaya çıkarttı.

Seçimler öncesinde yaptığı araştırmalarda gerçek sonuçlara en yakın tespitleri ile bilinen KONDA'nın 17 Aralık darbe operasyonunun ardından ocak ve şubat aylarında yaptırdığı anketlerde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 30 Mart yerel seçimlerine yönelik Türkiye genelinde yapılan anketin ilk ayağı ocak ayında yapıldı. Ankette, oyunu AK Parti'ye vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 47.7, CHP'ye vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 28.5 çıktı. Ankete katılanların yüzde 14.4'ü MHP'ye oy vereceğini söylerken BDP'nin oranı ise yüzde 5.9.

ŞUBATTA OY ORANLARI ARTTI nbsp; nbsp;
KONDA'nın aynı şekilde şubat ayında yine Türkiye genelinde yaptığı ankette AK Parti'nin oy oranının artış gösterdiği CHP'nin ise büyük bir düşüş yaşadığı gözlendi. Şubat ayında yapılan ankete katılanların yüzde 49.4'ü oyunu AK Parti'ye vereceğini söyledi. Her iki seçmenden birisi AK Parti'ye oy vereceğini belirtirken, AK Parti'nin bir önceki aya göre oy oranını yüzde 1.7 oranında artırdığı görüldü.

CHP'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ
Şubat ayında ankete katılan seçmenlerin yüzde 21.8'i oylarını CHP'ye vereceklerini söyledi. Sonuçlara göre bir aylık süreçte CHP'nin oylarında yüzde 6.7 oranında düşüş yaşandığı görüldü. Ankette oylarını MHP'ye vereceklerin oranı yüzde 15.8 olarak çıkarken BDP'ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı da 8.3'e yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...