Piyasalar ABD istihdam verilerini bekliyor

/ Kaynak: AA
Piyasalar ABD istihdam verilerini bekliyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Doların geleceği bugün belli olacak. Küresel piyasalar, ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklandı.

Küresel piyasalar, dün Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının (ECB, BoE) faizlerde ve para politikalarında değişiklik yapmamasının ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politikaları üzerindeki etkisi nedeniyle bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklandı.

ABD'de New York borsasında dün bir günlük aradan sonra pozitif görünümün ve rekor yenilemelerinin geri döndüğü görüldü. Açıklanan ocak ayı fabrika siparişleri verisinin beklentilerden fazla azalmasına karşın S amp;P 500 endeksi tüm zamanların en yüksek seviye ve kapanış rekorlarını kırdı. S amp;P 500 endeksi günü yüzde 0,17 oranında yükselişle 1.877 puandan tamamlarken, Dow Jones endeksi yüzde 0,38 değer kazandı. Nasdaq Bileşik endeksi ise dün yüzde 0,13 değer kaybetti. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin 19 Mart'taki Fed toplantısı öncesinde piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini belirtiyor.

Avrupa tarafında BoE ve ECB'nin, faizlerde ve para politikasında değişiklik yapmamasının ardından Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarıyla avro/dolar paritesi bu yılın en yüksek seviyesi olan 1,3873'ü görürken, hisse senedi piyasasında sınırlı da olsa yükseliş eğilimi görüldü. Almanya'da DAX endeksi önceki kapanışın hemen üzerinde 9.543 puandan günü tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,59, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,87, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,19 oranında değer kazandı.

Yurt içinde ise Borsa İstanbul'da yükselişin üst üste üçüncü gün de devam etmesi teknik göstergeleri güçlendirirken, BIST 100 endeksinin analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 64.200 puanı aşamaması dikkati çekti. Endeksin 64.200 seviyesini aşması durumunda güçlü direnç konumundaki 65.500 seviyesinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler, saat 15.30'da ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, şubat ayı finansal yatırım araçları reel getiri oranları

10.00 Türkiye, ocak ayı perakende satış hacmi

12.00 Avro Bölgesi, 4. çeyrek ödemeler dengesi

13.00 Almanya, ocak ayı sanayi üretimi

15.30 ABD, şubat ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...