Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de Ukrayna protestosu

/ Kaynak: İHA
ABD'de Ukrayna protestosu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Amrerika'da yaşayan Ukraynalılar, Obama'nın Rusya'ya Kırım baskılarını arttırması için, Beyaz Saray'dan Rusya Büyükelçiliğine yürüdü.

Ukrayna Kongresi Amerika Heyeti liderliğinde Amrerika'da yaşayan Ukraynalılar, Başkan Obama'nın Kırım işgalini sonlandırması yönünde Rusya'ya baskılarını arttırması için Beyaz Saray'dan Rusya Büyükelçiliğine yürüdü.

Kırım Türk Amerikan Birliği, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Young Turks, Türk Hars Birliği, New York Giresun Derneği, İslam Ülkü Ocakları olmak üzere pek çok derneğin destek verdiği eylemde New York, New Jersey ve Ohio'dan gelen yaklaşık 500 eylemci, ABD'nin Ukrayna ve Kırım konusundaki tutumu etkilemek için bir araya geldi. "Kırım Ukrayna'dır, Tanrı Amerika'yı korusun" sloganları atan grup, Amerikalıların Ukrayna'nın yanında olduğunu, ABD'nin krizde daha fazla inisiyatif alması gerektiği söyleyen protestocular eylemin sonunda Ukrayna ve ABD milli marşlarını seslendirdi.

Aynı saatlerde basın toplantısında konuşan Başkan Obama, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına ilişkin referandum kararı için Ukrayna anayasasını ve uluslararası hukuku ihlal edeceğini ifade etti. Obama, "Ukrayna'nın geleceği konusundaki herhangi bir tartışma, yasal hükümeti de kapsamak zorundadır" dedi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...