Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perakende satış hacmi arttı

/ Kaynak: İHA
Perakende satış hacmi arttı

Ekonomi Haberleri  / İHA

TÜİK, 2014 yılının ilk 'Perakende Satış Hacim Endeksi' verilerini açıkladı. Perakende satış hacmi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Ocak ayına ait 'Perakende Satış Hacim Endeksi' verilerini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2014 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 oranında artış kaydetti. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,5 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,4 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 oranında arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 7,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 14,2 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 7,0 arttı.
GIDA VE TÜTÜNDE YÜZDE 6,4 ARTIŞ
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,0 oranında arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3,0 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 3,3 arttı.
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro, 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 oranında artış gösterdi. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 15,9, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 17,9 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 17,8 arttı.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...