Kırım, Rusya'nın kararını bekliyor

/ Kaynak: DHA
Kırım, Rusya'nın kararını bekliyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

Kırım Özerk Cumhuriyeti heyeti başkanı Vladimir Konstantinov, Kırım'ın geleceği ile ilgili Rus yetkililerinin vereceği kararı beklediğini söyledi.

Moskova'ya ziyarette bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti heyeti başkanı Vladimir Konstantinov, yaptığı açıklamada Rusya'ya bağlı özerk cumhuriyet olmak için 16 Mart'ta referanduma gidecek olan Kırım'ın geleceği ile ilgili Rus yetkililerinin vereceği kararı beklediğini söyledi.

Konstantinov, yaptığı açıklamada " Referandumun ilk sorusunda çok önemli bir detay var. O da Rusya bizi bünyesine katmak istiyor mu? Bunun için biz Rusya Federasyonu'na katılmak için kararımızı verdik. Artık top sizin tarafta ve siz Kırımın kaderini belirleyeceksiniz" dedi. Bugün Moskova'ya gelen Kırım Özerk Cumhuriyeti Heyeti Başkanı Vladimir Konstantinov, beraberindeki heyet ile birlikte Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Naryshkin'i ziyaret etti. Görüşmeye Duma'da yer alan partilerin temsilcileri katıldı. Birleşik Rusya partisi Başkanı Vladimir Vasilyev, Kominist partisi Birinci Başkan Yardımcısı İvan Melnikov, Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, BDT ülkelerinden sorumlu temsilcileri hazır bulundu. Devlet Duma Başkanı Sergey Naryshkin, Kırım Yüksek Kurulu'nun aldığı Rusya'ya bağlı özerk olma kararını tarihi bir karar olarak değerlendirdi. Naryskin, " Kırımdaki tarihi seçime saygı duyuyoruz, Kırım ve Sivastopol halkının özgür seçimini destekliyoruz" dedi. Kırım heyeti aslında 6-7 Mart'ta Moskova'yı ziyaret etmeyi düşünüyordu ancak 16 Mart'ta yapılması planlanan referandumun kabul edilmesi için 6 Mart'taki meclis olağanüstü toplantısından dolayı gelemedi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...