'Bu sene dolar kazandıracak'

'Bu sene dolar kazandıracak'

Ekonomi Haberleri

Reuters'ın anketine katılan analistler bu yıl doların diğer bütün para birimlerinden daha iyi performans sergilemesini bekliyor.

Analistlere göre bu yıl doların yılı olacak. Reuters'ın 3-5 Mart tarihleri arasında 60 analistin görüşünü alarak hazırladığı ankete göre dolar, önümüzdeki 12 ayda diğer bütün önde gelen para birimlerinden iyi performans sergileyecek. Analistlerden alınan görüşler, doların Euro, yen ve sterlin karşısında değer kazanacağı kanısını ortaya koydu. UBS Stratejisti Geoffrey Yu, "ABD'de reel faiz oranları yükselecek ve bu da ABD'den diğer ekonomilere sermaye akımını kesinlikle azaltacak" dedi.

EURO 1,28 DOLARA GERİLEYECEK
Analistlerin öngörülerine göre önümüzdeki bir ay içinde Euro/dolar paritesi 1,36 seviyesinde tutunacak. Üç ay içinde 1,34'e gerilemesi beklenen paritenin 12 ay sonra ise 1,28'e kadar zayıflayacağı tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...