AB'den Rusya'ya üçlü yaptırım

AB'den Rusya'ya üçlü yaptırım

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği, Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından bu ülkeye yönelik üç aşamalı bir yaptırım planı izlemeye karar verdi.

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından olağanüstü toplanan Avrupa Birliği, Rusya'ya yönelik üç aşamalı bir yaptırım stratejisi izleme kararı aldı. Alınan karar kapsamında, vize muafiyeti müzakereleri askıya alınacak, ekonomik işbirliği müzakereleri durdurulacak ve G8 zirvesi hazırlıklarına ara verilecek. Kremlin'in müzakere masasına oturmayı kabul etmemesi halinde aşamalı olarak yeni yaptırımlar gündeme gelecek.

MERKEL: REFERANDUM KARARI GAYRİMEŞRU

Öte yandan, Almanya Başbakanı Angela Merkel de Kırım'ın Rusya'ya bağlanma kararını referanduma götürmesine tepki gösterdi. Merkel kararı "Gayrimeşru ve anayasaya aykırı" olarak niteledi. Konu Washington'ın da gündeminde. ABD Başkanı Barack Obama, referandum kararının "Uluslararası hukukun ihlali" olduğunu söyledi. Obama yönetimi, "Ukrayna'nın egemenliğini tehdit eden Rus ve Kırımlılara" vize sınırlaması getirme kararı da aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...