Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar, ABD verilerine odaklandı

/ Kaynak: AA
Dolar, ABD verilerine odaklandı

Ekonomi Haberleri  / AA

Son on günün en düşük seviyesi olan 2,1787'yi gören dolar/TL, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklandı.

Son on günün en düşük seviyesi olan 2,1787'yi gören dolar/TL, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklandı.

Dün bankalararası piyasada güne 2,2035 seviyesinden başlayan dolar/TL, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kararları ve Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybetmesine paralel son on günün en düşüğü olan 2,1794'e gerilediği görüldü.

Gece uluslararası piyasada en düşük 2,1787'yi gören dolar/TL, bankalararası piyasa açıldıktan sonra 2,1899'a kadar yükseldi. Dolar/TL şu dakikalarda 2,1884 seviyelerinden işlem görürken, en düşük 3,0205'i göre avro/TL ise şu dakikalarda 3,0320 seviyesinden alıcı buluyor.

Analistler, dolar/TL'nin piyasalardaki genel iyimserlikle 2,17 - 2,19 bandında seyrettiğini belirterek, bugün 15.30'da ABD'den gelecek istihdam verilerinin kurda da sert hareketlere yol açabileceğini ifade ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelere bulunan ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin, dün ECB'den piyasaları negatif etkileyecek bir açıklama gelmemesi, hem de gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin iyi performans göstermesinin Türk lirasını olumlu etkilediğini söyledi.

Dolar/TL'de 2,18 - 2,17 arası seviyelerin çok önemli destek konumunda olduğunu aktaran Metin, bu ayın sonunda yapılacak yerel seçimler öncesinde piyasalarda volatilitenin yüksek olmasını beklediğini kaydetti.

Metin, bu yüzden dolar/TL'de 2,17 seviyelerinin altını görmesini beklemediğini belirterek, "Seçimden sonra çıkacak sonuçlara göre piyasalar biraz daha netlik kazanacaktır. Şu anda 2,17-2,22 arasında bir yerde duruyoruz. 2,22 seviyesi kırılırsa hareketler biraz daha sertleşebilir" dedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...