Rekor! Tam 23 milyon değerinde

/ Kaynak: İHA
Rekor! Tam 23 milyon değerinde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Halkalı Gümrük Müdürlüğü, tarihinin en yüksek kaçak eşya yakalamasını gerçekleştirdi.

Ambarlı Gümrük Müdürlüğünde toplam piyasa değeri 23 milyon 107 bin 700 TL olan kaçak eşya ele geçirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sarı hatta işlem gören iki adet konteyner içerisinde valiz olarak beyan edilen eşyanın Kumport Limanı sahasından çıkmadan yapılan risk değerlendirmesi sonucunda ikinci muayenesinin yapılmasına karar verildi. Bu çerçevede konteynerler X-Ray cihazına sevk edildi. Yapılan X-Ray incelemesi sonucunda şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine konteynerler fiziki muayeneye alındı. Fiziki muayene sırasında konteyner muhteviyatı valizlerin içerisinde gizlenmiş vaziyette ve beyan harici eşyalar bulundu. Kumport Limanı geçici depolama yerinde yapılan inceleme sonucunda yurda kaçak yolla sokulmaya çalışılan 65 bin 403 adet muhtelif markalarda piyasa değeri 22 milyon 383 bin 800 TL olan kol saati, 27 adet muhtelif markalarda piyasa değeri 5 bin 400 TL olan çanta, 750 adet muhtelif markalarda piyasa değeri 7 bin 500 TL olan metal kartlık, 500 adet Sandisc marka piyasa değeri 10 bin TL olan hafıza kartı, 470 kg muhtelif markalarda piyasa değeri 470 bin TL olan taklit mücevherat eşyası, 76 kg muhtelif markalarda piyasa değeri 228 bin TL olan kol düğmesi ele geçirildi.


REKOR


Toplam 23 milyon 107 bin 700 TL'lik bu yakalamanın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ambarlı Gümrük Müdürlüğü tarihindeki en yüksek meblağa sahip yakalama olduğu belirtilerek, yakalama ile alakalı dosyanın Ambarlı Gümrük Müdürlüğü'nce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne gönderilerek adli süreç başlatıldığı bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...