Silopi'de gergin gece

/ Kaynak: DHA
Silopi'de gergin gece

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün akşam kaymakamlık binasına molotof kokteyli atan göstericiler, yola barikat kurarak polisle yaklaşık 2 saat çatıştı.

Silopi olaylı gece geçirdi. Saat 20.30 sıralarında gösteri yapan bir grup, kaymakamlık binasına molotof kokteyli attı. Göstericiler İstiklal Caddesi üzerinde ateş yakarak su bidonları ve eşyalar ile caddeye barikat kurdu. Yüzleri kapalı ve şalvar giyen göstericiler, polisin 'dağılın' anonsuna taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile karşılık verdi.

GAZ BOMBASINA SU KOVALI ÖNLEM
Polis araçlarından atılan gaz bombalarına karşı önlem alan göstericiler gaz bombası kapsülünü yol ortasındaki içi su dolu kovanın içerisine atarak gazın havaya karışmasını engellemeye çalıştı.

Polis araçlarına karşı kalkan ve büyük su bidonlarını barikat olarak kuran göstericiler, yaklaşık 2 saat boyunca polisle çatıştı. Gaz bombalı müdahalede atılan gaz bombalarından biri de 5 katlı bir evin balkonuna isabet etti.

Olaylara müdahale eden zırhlı polis araçlarından birinin ön tarafına, göstericilerin gözlerini kamaştırmak için ışık sisteminin monte edildiği görüldü.

Abdullah Öcalan lehine slogan atan göstericiler, polisin uzun uğraşları sonucu ara sokaklara kaçarak dağıldı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...