Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk öğrenciler Kırım'ı terk ediyor

/ Kaynak: İHA
Türk öğrenciler Kırım'ı terk ediyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kırım'ın Başkenti Simferopol'deki üniversitelerde öğrenim gören Türk öğrenciler, Rus askerlerinin gelmesiyle bölgeyi terk etmeye başladı.

Rus askerlerinin bulunduğu Simferopol'de bulunan 3 ayrı üniversitede öğrenim gören 200'den fazla Türk öğrenci bulunuyor. Çoğunluğu yabancı diller ve Tıp fakültelerinde okuyan Türk öğrenciler, Rus askerlerinin bölgeye gelmesiyle tedirginlik yaşadı. Bir çok öğrenci kenti terk ederken, üniversitelerin yönetimleri de yabancı uyruklu öğrencilere 1 ay derslerden muaf olarak ülkelerine gitme hakkı tanıdı. İHA Muhabirine konuşan Türk öğrenciler, şuanda durumun ne olacağı belli olmadığı için bir çok öğrencinin kenti terk ettiğini belirterek, kendilerinin de endişeli bir bekleyişte olduğunu söylediler. Ahmet isimli bir öğrenci, "Türkiye'den ben buraya okumaya geldim. Rus askerleri buraya geldiğinden beri, buradaki siyasi olaylar çıktığından beri, bizim okul sadece yabancı öğrencilere 1 aylık gibi resmi bir tatil verdi. Diğer yerli öğrenciler için hayat devam ediyor. Bizim için 1 ay tatil verildi, 'Evinize de gidebilirsiniz, kalabilirsiniz de' şeklinde bilgiler de verildi" dedi.
"DURUMU GÖZLÜYORUZ"
Simferepol'deki bir üniversitenin yabancı diller bölümünde okuyan Hakan isimli bir öğrenci, "Burada bekliyoruz, durumu gözlemliyoruz. Eğer durum daha kötü olursa biz de evimize döneceğiz. Dönen arkadaşlarımız var, bazı bölümler kalabalıkken şimdi kimse kalmamış, sadece bir sınıf eğitim görüyordu" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...