Süper Lig yarışına hoca dayanmıyor

/ Kaynak: AA
Süper Lig yarışına hoca dayanmıyor

SPOR Haberleri  / AA

PTT 1. Lig'de son olarak Mersin İdmanyurdu'nun yaptığı değişiklikle yeşil sahaya dönen Yılmaz Vural, bu sezon ligde görev alan 36'ıncı isim oldu.

Spor Toto Süper Lig'e çıkabilmek için mücadele veren PTT 1. Lig takımlarına teknik direktör dayanmıyor. Sadece 6 takımın kan değişikliğine gitmediği ligde, son olarak Mersin İdmanyurdu'nda Hakan Kutlu'dan görevi devralan Yılmaz Vural, bu sezon değişikliklerin ardından göreve getirilen 36'ncı isim oldu.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, alınan başarısız sonuçların takımları teknik direktör değişikliğine ittiği ligde, bugüne kadar 13 takım başarısızlığın faturasını teknik direktöre kesti.


Bu sezon daha ligin ikinci haftasında Ekrem Al'ın koltuğunu Ercan Albay'a vererek 2013-2014 sezonunda yaprak dökümünü başlatan Adanaspor gibi ilk yarının sonunda 11 takım daha değişiklik yaptı.


Ankaraspor, Balıkesirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor ve Samsunspor dışındaki tüm takımların yeni hocalarla start verdiği ligin ikinci yarısında, Mersin İdmanyurdu da değişikliği tercih edenler kervanına katıldı. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'den düşen Mersin İdmanyurdu da Hakan Kutlu'dan boşalan koltuğu, Yılmaz Vural'a emanet etti.


Değişim şampiyonu Şanlıurfaspor


Ligin en çok teknik direktör değiştiren takımı olarak dikkati çeken Şanlıurfaspor, sezona Raşit Çetiner ile başladı ve bu birliktelik 5 hafta sürdü. Daha sonra takımı Ömer Can Göksu'ya emanet eden ve 4 hafta sonra yeniden değişiklik tercih eden Şanlıurfaspor, 12 hafta Reha Kapsal lige tutunmaya çalıştı. Sarı-yeşilli kulüp 27. haftada ise Hüseyin Dağ ile sözleşme imzaladı.


Ligin geride kalan haftalarında Şanlıurfaspor'u, üçüncü teknik direktörleriyle yollarına devam eden Adana Demirspor, Adanaspor, Boluspor, Denizlispor, Fethiyespor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kahramanmaraşspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor takip ediyor. nbsp;


Sıralamada 1461 Trabzon, Karşıyaka, Bucaspor ve Mersin İdmanyurdu ise ikinci teknik direktörlerine emanet edildi.


Yapılan değişiklikler incelendiğinde ligin geride kalan haftalarında sadece tek kişi birden fazla takımı çalıştırdı. Sezonu Kahramanmaraşspor'un başında karşılayan Besim Durmuş, 4 hafta süren bu birlikteliğin ardından boşa çıktı. 13. haftadan sonra Ali Beykoz'dan boşalan koltuğu doldurarak Boluspor'un başına geçen Durmuş, 27. haftada da görevini Engin Korukır'a bıraktı. nbsp;


İstikrar 6 takımda


Ligin 6 takımı ise yola çıktıkları hocalarla ter dökmeye devam ediyor.


Bu sezon istikrarı yakalayabilen teknik direktörler ise Ankaraspor'dan Osman Özköylü, Balıkesirspor'dan İsmail Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Cihat Arslan, Manisaspor'dan Kemal Özdeş, Orduspor'dan Erkan Sözeri ve Samsunspor'dan Hüseyin Kalpar oldu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...