'Kırım'ın kararını destekleriz'

'Kırım'ın kararını destekleriz'

DÜNYA Haberleri

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı, Kırım halkının referandumla Ukrayna'dan ayrılarak Rusya'ya bağlanması kararını destekleyeceklerini söyledi.

Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, 16 Mart'taki referandumda, Kırım'ın tercihini Rusya'dan yana kullanması halinde, bu kara destek vereceklerini belirtti.


Matviyenko, "Eğer Kırım halkı referandumda Rusya'ya bağlanma kararı alırsa, biz Rusya Federasyonu Konseyi olarak, elbette ki bu kararı destekleriz" dedi.


Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş olacağına ise inanmadığını söyledi.


Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin de, Rusya'nın Kırım ve Sivastopol halkının özgür ve demokratik seçimini destekleyeceğini belirtti.


Narışkin, Kırım Yüksek Konseyi Başkanı Vladimir Konstantinov ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.


Kırım halkının güvenliğini sağlamaya yönelik çabaları anlayışla karşıladıklarını vurgulan Narışkin, "Kırım yönetiminin, Kırım halkının görüşlerini esas alarak referendum yapma arzusu doğal ve anlaşılabili. Rusya, Kırım ve Sivastopol halkının özgür ve demokratik seçimini destekleyecektir" şeklinde konuştu.


Kırım Yüksek Konseyi Başkanı Konstantinov da, Kırım Parlamentosu'nca alınan karara ilişkin Moskova yönetiminin düşüncelerini öğrenmek için görüşmeler yaptığını söyledi. Kostantinov, "Biz konumumuzu belirledik ve Moskova'nın göstereceği reaksiyon bizim için çok önemli" dedi.


OBAMA'DAN İKNA TELEFONU nbsp;
Kırım krizine çözüm için uluslararası çabalar da sürüyor. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Ukrayna krizine diplomatik çözüm bulunmasını istedi.


Obama, Ukrayna krizinin ardından Putin ile ikinci kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu kez 1 saat süren görüşmede, Obama Kırım'da 16 Mart'ta yapılacak referandumun uluslararası yasalar aykırı olduğunu söyledi.


Putin ise, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ABD ile görüş ayrılıklarının halen sürdüğünü belirtti.


FRANSA'DAN YAPTIRIM UYARISI nbsp;
Fransa da, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların uygulanabileceğini duyurdu. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya'ya karşı hayata geçirilen ilk yaptırımların sonuç vermemesi halinde, bu kez Rus iş dünyasını ve Rus lideri Putin'e yakın kişileri hedef alan yaptırımların uygulanacağı uyarısını yaptı.


Avrupa Birliği ve ABD dün Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırımı kabul etmişti.


NTVMSNBC

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...