Cumhurbaşkanı Gül, AYM'nin İlker Başbuğ kararıyla ilgili ne dedi?

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Gül, AYM'nin İlker Başbuğ kararıyla ilgili ne dedi?

Politika Haberleri  / AA

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, AYM'nin İlker Başbuğ kararıyla ilgili ne dedi?

AYM'nin Başbuğ kararı - Gül, Anayasa Mahkemesinin Başbuğ ile ilgili kararına ilişkin de "Başbuğ ile ilgili müracaatı, Anayasa Mahkemesinin oy birliğiyle almış olmasını da çok değerli bir karar olarak görüyorum" dedi.Gül, Kırım'da yaşananlara ilişkin ise "Kırım'da Türk asıllı Müslüman bir nüfus var. Bizi tabi ki yakından ilgilendiriyor. Bu konuların tırmanmadan, konuşarak, görüşülerek, uluslararası hukuk, anlaşmalar çerçevesinde, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içerisinde çözümü için çok gayret ediliyor. Türkiye olarak biz de elimizden gelen her türlü katkıyı veriyoruz" şeklinde konuştu.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Youtube gibi facebook gibi platformlar dünyanın her tarafında geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey söz konusu olmaz. Yalnız bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse birisine haraket veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla da bunlar kapatılır. Gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda suç aynıdır, takibi yapılır. Herhangi bir şekilde özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil" dedi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...