Penguenlere yün süveter

Penguenlere yün süveter

YAŞAM Haberleri

Avustralya'da Melbourne şehrinin 140 kilometre güneydoğusundaki Phillip adasında bazı penguenler süveterle soğuktan korunuyor.

Phillip Adası Doğa Parkı'nda penguenlerin bazılarına yün süveterler giydirildiği dikkat çekiyor. Penguenler en soğuk hava şartlarında bile yaşayabilirken bunların tüylerine petrol bulaşması bunların soğuğa karşı korunma kabiliyetini azaltıyor. Vücuduna petrol bulaşan penguenler de petrolden arındırılıncaya kadar yün süveterler giydirilerek soğuktan korunuyor. Bu, aynı zamanda tüylerini temizlemeye çalışırken hayvanların petrol yutmalarını da önlüyor. nbsp;Penguenler süveterlerine Penguen Vakfı'nın "Doğa İçin Örgü" programıyla kavuştu. Penguenler için gönüllüler tarafından 300 farklı türde kıyafet temin edildi. nbsp;Adada dünyanın en küçük penguenleri yaşıyor. Ada turistik bir mekan durumunda.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...