Eskişehir'de protestocular camiyi işgal etti: 100 gözaltı

/ Kaynak: AA
Eskişehir'de protestocular camiyi işgal etti: 100 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eskişehir'de izinsiz yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti. Olaylarda yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi önünde toplanan grup, slogan atarak bir alışveriş merkezi önüne geldi. Eylemciler, burada başka gruplarında katılmasıyla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 300 metre ileride önlem alan çevik kuvvet ekipleri, grubun geçişine izin vermedi. Eylemciler, polise taş ve şişe attı. Bunun üzerine polis, gruba müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle kaçan grubun bir bölümü çevredeki iş yerlerine, bir bölümü ise cadde üzerinde bulunan Hal Camisi'ne sığındı. Caminin bahçe kapısını kapatan grup, polisin bu alana geçişine izin vermedi. Daha sonra duvardan atlayan bazı polisler, kapıyı tutan eylemcilere müdahale ederek, diğer polislerin içeri girmesini sağladı. Ardından polis cami bahçesindeki göstericileri, gözaltına aldı.

Olaylarda yaklaşık 100 kişinin gözaltına alındığını bildirildi.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...