Müslüman ve Hıristiyanlar Rusya'ya karşı ortak eylem düzenledi

/ Kaynak: İHA
Müslüman ve Hıristiyanlar Rusya'ya karşı ortak eylem düzenledi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kırımlı Müslümanlar ve Hıristiyanlar, Rusya karşıtı ortak eylem düzenledi. Ukraynalı Piskopos Putin'i 'Hitler'e benzetti.

Kırım'ın Başkenti Simferepol'de Tatar Müslümanlar ve Hıristiyan Ukraynalılar, Rusya ve Putin karşıtı ortak bir eylem yaptı. Gösteride, kiliselere alınmayan Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Poltava Psikoposu Feodor, Putin'e sert tepki göstererek onu Hitler'e benzetti. nbsp;


Taras Grigoroviç Şevçenko Parkı önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Poltava Psikoposu Feodor, Rus askerlerinin sadece Kırım topraklarını işgal etmediğini aynı zamanda bölgede dini ayinlere de izin vermediğinini söyledi.


Kiliselere alınmadıklarını iddia eden Feodor, "Putin'in bu yaptığı onu Hitler'e benzetiyor" dedi. Eylemde barışı simgeleyen güvercinler havaya atılırken bazı Tatarlar, gözyaşlarına hakim olamadı.


Beyaz balonların dağıtıldığı gösteride, İHA mikrofonlarına konuşan Ukraynalılar ise Rus askerlerinin bir an önce Ukrayna'yı terk etmesi gerektiğini ifade etti. nbsp;
Müslüman ve Hıristiyanlar Rusya'ya karşı ortak eylem düzenledi

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...