Anadolu'ya yağmur müjdesi!

/ Kaynak: DHA
Anadolu'ya yağmur müjdesi!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceğini belirterek, yağmur ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Yurdumuz Mart ayının ilk günlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık k ve yağışlı hava kütlelerinin etkisinde kalmaya devam ediyor.
Yağışlı hava ülkemizde etkili olmaya devam ederken, yurdumuzun bugün (07.03.2014) öğleden sonra güneybatı kesimlerden başlayarak yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği bekleniyor.
08.03.2014 Cumartesi günü; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında kalan yurt genelinde yağış görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya, Konya, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray, Çorum, Yozgat, Amasya ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile yükseklerinde olmak üzere Kuzey Ege'nin iç kesimleri ve Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.
09.03.2014 Pazar günü; Trakya, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin, Trabzon, Rize ve Van dışında kalan yurt genelinde yağış görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Andolu'nun batısı ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu ile Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeydoğu (Poyraz) yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
10.03.2014 Pazartesi günü; Yurdumuzun Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bütün yurtta yağış bekleniyor. Yağışların Marmara'nın kuzeyi, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara'nın güneyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar
şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Soğuk ve yağışlı havanın gelecek hafta sonuna kadar yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.
Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının hafta sonunda kuzeybatı kesimlerden başlayarak gelecek hafta yurt genelinde 4 ila 8 derece azalacağı, mevsim normalleri civarı ve yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...