Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özel yetkili mahkeme kapanınca yargılanamadı

/ Kaynak: DHA
Özel yetkili mahkeme kapanınca yargılanamadı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İsveç'te çete lideri olduğu iddia edilen ve Türkiye'de yakalananınca hakkında dava açılan Denho Acar, özel yetkili mahkemeler kapanınca yargılanamadı.

İsveç'te 'saldırı, soygun, ruhsatsız silah bulundurmak, haraç toplama, borç tahsili ve bombalama' gibi çok sayıda suça karıştığı iddiasıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Türk vatandaşı Süryani Denho Acar, geçen yıl Türkiye'de yakalanıp tutuklandı. İki ülke arasında karşılıklı suçluların iadesi anlaşması olmadığı için, İsveç'te işlediği suçlardan dolayı Acar hakkında Türkiye'de dava açıldı. Denho Acar'ın bugün saat 09.30'da İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargıç önüne çıkması bekleniyordu. Ancak TMK 10'uncu maddesiyle görevli mahkemelerin dün kapatılması nedeniyle sanığın yargılanması yapılamadı. Acar'ın hangi mahkemede yargılanacağı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), davaların devirlerinin tamamlamasının ardından belli olacak. Duruşma günü ise devirlerin tamamlanmasından sonraki 10 gün içinde belirlenecek.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...