İlker Başbuğ: Serbest kalmamın hiç bir anlamı yoktur

İlker Başbuğ: Serbest kalmamın hiç bir anlamı yoktur

GÜNDEM Haberleri

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ için tahliye kararı çıktı. İlker Başbuğ saat 20.00'de cezaevinden çıktı, açıklama yaptı.

Saat 20:00'da cezaevinden çıkması beklenen İlker Başbuğ 20:45'te işlemlerini tamamlayıp çıkabildi. 26 Ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra bugün tahliye kararı verilen Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ gazetecilere açıklamalarda bulundu, cezaevindeki günlerini anlattı, yeni hayattan beklentilerini açıkladı. İşte Başbuğ'un o açıklamaları;

HAYATIMDAN 26 AY ÇALDILAR

Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 6 Ocak 2012 günü hatırlarsınız şöyle demiştim '26 Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanarak tutuklandı. Takdir yüce Türk Milleti'ne aittir. Arada tam 2 sene 2 ay 26 ay yani geçti toplam. Bizi bu cezaevinde 26 ay nefret ve intikam duygularıyla hareket edenler burada tuttu. Benim 26 ay hayatımdan çaldılar benim 26 ay hürriyetimden yoksun bıraktılar. Ama 6 Ocak 2012 günü söylediğim gibi Yüce Türk Milleti oynanan oyunu iddiaların geçersizliğini, bir genelkurmay başkanının ve karargahının terör örgütü karargahı ve terör örgütü olarak suçlanmasının kabul edilmez bir durum olduğunu, bizlerin darbecilikle hiç bir alakamızın olmadığını yüce Türk Milleti kısa zamanda anladı. İşte ben bugün burada isem kyüce milletimin bizlere gösterdiği sevgi ve bizlere verdiği destek sayesinde buradayım. Bu nedenle herşeyden önce burada huzurunuzda yüce Türk milletine en derin şükranlarımı sunuyorum. Bugün, benim serbest bırakılmam bir başlangıçtır. Bütün kalbimle ve yüreğimle inanıyorum ki Silivri'de Hasdal'da Sincan'da Maltepe'de benim gibi suçsuz bulunan arkadaşlarım da en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır Mamak dahil. tg.com.tr Bu gerçekleşmez ise bugün benim serbest kalmam hürriyetimi kazanmamın hiç bir önemi ve anlamı yoktur. Çünkü, ben ne kadar suçsuz isem bugün geride bıraktığım Tuncer Kılıç Paşa, Hurşit Tolon Paşa, Bilgin Balanlı Paşa, Hasan Iğsız Paşa diğer tarafta Tuncay Özkan'lar Doğu Perinçek'ler de benim gibi suçsuzdur. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki bugün benim serbest bırakılmamda kullanılan gerekçeler hepsi içinde geçerlidir.

##tgvideo##

BU BİR TESADÜF MÜDÜR

Dolayısıyla onların da en yakın zamanda hepsinin bu zindanlarda tutsak tutulan ve son günlerin deyimiyle kumpaslarla burada tutsak tutulanlar en kısa zamanda mutlaka hürriyetlerine kavuşacaklardır, buna eminiz bunu hiç bir güç durduramaz. Cezaevi 26 ay. Bu da tarihin cilvesimidir ki 26.Genelkurmay Başkanı 26 ay yattı. Cezaevi acı, ızdırap, çile çekmek bu bir gerçek. Ama, bütün samimiyetimle söylüyorum ki bütün bunlara rağmen şuan içimde hiç bir şekilde nefret ve intikam duyguları taşımıyorum. Çünkü inanıyorum ki nefret ve intikam duyguları duyanlar aslında kendilerini de bir felakete sürüklerler. Nefreti, sevgi alt eder. Biz öyle yetiştik. İçimiz sevgi dolu. Aziz milletim, benim ve bütün arkadaşlarımın yürekleri ve elleri tertemiz. Bunun için bütün arkadaşlarımın adına şunu ifade ediyorum bizim tek bir isteğimiz var adalet. Bu adaletin gerçekleşmesinin elbette takipçisi olacağız. Adalet deyince ne demek istiyorum; Ümraniye'de bulunan bir kaç el bombasından hareket ederek sanal bir Ergenekon terör örgütü oluşturma projesini kimler planlamıştı kimler uygulamıştı. Eğer Türkiye Cumhuriyeti tekrar hukuk devleti olmak durumundaysa bu sorunun cevabı mutlaka bulunmalıdır. Bu projeleri yapanlar ve uygulayanlar adil yargılama ile adaletin önüne çıkartılmalıdır. Bunun takipçisi olacağız.

BU PROJELER KİMLERE AİTTİR

Danıştay cinayetini sanal Ergenekon terör örgütü ile birleştirmek ilişkilendirmek projesi kimlere aittir. Bunlar da ortaya dökülmeli hesap sorulmalıdır. Eğer Türkiye gerçekten hukuk devleti olmak istiyorsa Teğmen Mehmet Ali'ye kumpas kuranlar belli bunlar cezasız mı kalacak Asla! Hanefi Avcı daha ne kadar içerde tutulacaktır. Buna birisi cevap versin. İnsafsızlıktır, ayıptır. Bunu kimler istemektedir yeter artık. tg.com.tr Değerli sınıf arkadaşım Hurşit Tolon paşa bildiğiniz gibi bir gizli tanığın ifadesine dayandırılarak menfur Zirve cinayeti ile ilişkilendirmeyi planlayan uygulayan güçler kimdir ne garip tesadüftür ki bu gizli tanık da Tuncay Güney'e benzemektedir. Bu gizli tanık kimdir silahlı kuvvetlerden atılmış bir uzman çavuştur, çeşitli nedenlerden. Bu kadar mı tesadüf bu da hristiyan olur papaz olur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti tekrar hukuk devleti olma yolunda adım atıyorsa bunun da cevabı verilmesi lazım.

SİZDE ALLAH KORKUSU YOK MU?

Balyoz davasında 51 numaralı harddisk'in tübitak dışında başka bir araştırma kurumu bilirkişi tarafından incelenmesiiçin yırtınılmıştır niçin bunun önü kesilmiştir, kimler bunun arkasında mutlaka bulunmalıdır. İşin en vahimi bugün çeşitli arkadaşlarımız belki hepsinin ismini sayamayacağım. Muzaffer Tekin, Kemal Alemdaroğlu çeşitli arkadaşlarımız bunlar hastadırlar, morale ihtiyaçları vardır. Ama bu hakimlerde vicdan yok. Ben bunların vicdan taşıdığına inanmıyorum. Bu hasta insanların morale en fazla ihtiyacı olduğu anda hala tutukluluk hallerinin devamına karar verenlerde vicdan olur mu? Sizde hiç Allah korkusu da mı yok? Bugün, dün elbette Türkiye Cumhuriyeti devletinde önemli olay yaşanmıştır. Dün çıkartılan kanunla bu ÖYM'ler bir çukura gömülmüştür. O çukurdan nasıl çıkacaklar bilmiyorum. tg.com.tr nbsp; Bu ÖYM'lerin, bu çukura gömülmesi elbette Türkiye devletinin demokrasi yolunda bir adım atması için büyük bir adım olmuştur. Bunun da altını çizmek isterim.

AYM'YE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti cumhuriyet tarihinin en kritik dönemlerinden birisini yaşamaktadır. Özellikle, yargı alanında, malesef bütünüyle altını çiziyorum tümünü suçlayamayız ayakta kalan bir tek kurum vardır Anayasa Mahkemesi. Bu süreçte AYM'nin tarihi bir yükümlülük ve sorumluluk yüklendiğinin bilincindeyim. Umuyorum ve inanıyorum ki AYM bugüne kadar almış olduğu doğru kararlarla tarihe not düşen durumunu bu önümüzdeki zor dönemde de başarı ile sürdürerek Türkiye'nin bir an önce demokrasiye dönmesinde önemlibir rol oynayacaktır. Bu zor günlerde elbette bütün milletimiz bizimle bu acıları paylaştı. Yakınlarımız ailelerimiz acı çekti ama onların yanında bir de şuanda olduğu gibi iki yanımda bir yerde hocam, Türkiye Barolar Birliği Başkanı sağımda solumda avukatım İlkay Sezer avukat kızlarımız onların bu süreçte bizlere sağladığı katkı için burada tüm Türk Milleti önünde her zaman bize destek verdiler onlara da sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Biz tek birşey istiyoruz Adalet. Bu adaletin gerçekleşmesi için, görev başında nasıl mücadele ettiysem burada 2 yıl içerisinde nasıl mücadele ettiysem dışarda olduğum sürece de aynı şekilde mücadeleye devam edeceğim taki son arkadaşım çıkıncaya kadar.

TG.COM.TR / YUNUS EMRE ARVAS

İLGİLİ HABERLER

İlker Başbuğ: Serbest kalmamın hiç bir anlamı yoktur
İlker Başbuğ'a yurtdışı çıkış yasağı kondu
İlker Başbuğ tahliye oldu

İşte İlker Başbuğ'un tahliye kararının gerekçesi
İlker Başbuğ ne demişti?

Cumhurbaşkanı Gül, AYM'nin İlker Başbuğ kararıyla ilgili ne dedi?
Anayasa Mahkemesi'nden flaş İlker Başbuğ kararı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...