Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbuğ'un avukatından ilk açıklama geldi!

Başbuğ'un avukatından ilk açıklama geldi!

GÜNDEM Haberleri

26 aydır Ergenekon davasında tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatından ilk açıklama geldi

26 aydır tutuklu olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ için tahliye kararı çıktı. nbsp;
İlkay Sezer: 'Ben içerideki son masum insan çıkana kadar bu tebrikleri kabul etmeyeceğim. 26 aydır süren hukuksuzluk dün anayasa mahkemesi tarafından kabul edildi. Bugün de yerel mahkeme kararı ile bu ortadan kaldırıldı. Bu karar çok önemli. Maalesef İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesinin oluşturduğu hukuksuzluğu ancak bu şekilde ortadan kaldırabildik. Hukuk için mutluyum. İçeride çok daha ciddi sağlık sorunları ile mağdur edilmiş insanlar var. Ümit ediyorum tez zamanda onların dosyaları da özgürlükleri iade edilmek suretiyle sonra da haklarında beraat kararı vererek çözülür. Ben genelkurmay başkanlığı yağmış bir insanın bu şekilde mağdur edileceğini düşünmüyordum. Düzmece delillerle mağduriyet oluşturdular. Bugün için buna bir nebze de olsa buna son verdik. Bu kararın emsal olmasını ve mağdur edilmiş insanların da çıkmasını ümit ediyorum. Bizim yüce divana ilişkin ilk günden beri söylediğimiz konunun ciddi göz önüne alınması gerektiği 26 ay sonra ortaya kondu. Kimse hukuku bu denli çiğneyebilecek mahkemeleri düşünmemişti. Dün ortadan kaldırılan özel yetkili mahkemelerle kaldırılmasıyla serbest kalacaklarına inanıyorum.

İLGİLİ HABERLER

İlker Başbuğ: Serbest kalmamın hiç bir anlamı yoktur
İlker Başbuğ'a yurtdışı çıkış yasağı kondu
İlker Başbuğ tahliye oldu

İşte İlker Başbuğ'un tahliye kararının gerekçesi
İlker Başbuğ ne demişti?
Cumhurbaşkanı Gül, AYM'nin İlker Başbuğ kararıyla ilgili ne dedi?
Anayasa Mahkemesi'nden flaş İlker Başbuğ kararı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...