"Bakanlar Kurulu üyeleri ekonomi sınıfında uçacak"

/ Kaynak: AA
"Bakanlar Kurulu üyeleri ekonomi sınıfında uçacak"

DÜNYA Haberleri  / AA

Hükümet, başbakanlık ve bakanlıklarda 3000 kişiyi işten çıkarıyor. Başbakan Yatsenyuk, hükümet üyelerinin uçaklarda ekonomi sınıfında uçacağını söyledi.

Ukrayna hükümeti, tasarruf tedbirleri çerçevesinde başbakanlık ve bazı bakanlıklarda çalışan en az 3000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı.
Başbakan Arseniy Yatsenyuk, bugün düzenlediği basın toplantısında devlet kaynaklarının tasarruflu kullanılması için sert tedbirler aldıklarını söyledi. Yatsenyuk, bu çerçevede başbakanlık ve bakanlıkların 3000'den fazla çalışanının işten çıkarılacağını kaydetti.
Yatsenyuk, "Biz devletin parası ile makam aracı kullanan ve devlet imtiyazlarından istifade eden bakan yardımcıları, müdür ve daire başkanlarını tutmayacağız" dedi.
Ukrayna hükümeti daha önce de 1500 makam aracının satılacağını duyurmuştu.


Başbakan Yatsenyuk'a basın toplantısında Brüksel'e tarifeli uçakla ekonomi sınıfta gitmesi de soruldu. Yatsenyuk, bunun yeni bir şey olmadığını, daha önce de Dışişleri Bakanı ve Meclis Başkanı görevlerindeyken hep ekonomi sınıfında uçtuğunu söyledi.
Yatsenyuk, "Bakanlar Kurulu üyeleri de ekonomi sınıfında uçacak" dedi. Başbakan Yatsenyuk, olağanüstü durumlarda farklı taşıma araçlarını kullanacaklarını ancak tarifeli uçak seferlerinin olduğu yerlerde bunun söz konusu olmayacağını ifade etti.
Bu arada, Ukrayna Savunma Bakanı İgor Tenyuh'un aldığı kararla Ukrayna askerlerinin Rusya'daki askeri okullarda eğitimine ilişkin iki ülke arasında 2011'de imzalanan anlaşma iptal edildi. Bu çerçevede, Rusya'daki askeri okullarda okuyan Ukraynalıların geri çekilmesi kararlaştırıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...