İlker Başbuğ'a yurtdışı çıkış yasağı kondu

/ Kaynak: DHA
İlker Başbuğ'a yurtdışı çıkış yasağı kondu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan İlker Başbuğ, 26 ay sonra İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi.Başbuğ'a yurtdışı çıkış yasağı kondu.

AYM KARARINA ATIFTA BULUNULDU
AYM'nin Başbuğ ile ilgili kararına da yer veren İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, "Anayasa Mahkemesi'nin kararında, sanığın yargılandığı dava dosyasındaki mahkumiyet kararının gerekçesinin yasal süre içinde dava dosyasına konulmaması nedeniyle tahliye talebi hakkında karar verilmemesi, şikayetlerinin kabul edilebilir olduğuna ayrıca özgürlükten yoksun bırakmanın hukuki olmadığı iddiasının mahkemesince etkili bir şekilde incelenmeden reddedilmesi ve mahkumiyete ilişkin gerekçeli kararın açıklanmamasından dolayı Yargıtay önüne götürülememesi nedeniyle 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı' kapsamında Anayasa'nın 19/8. maddesinin ihlal edildiğine karar verilmiştir" ifadelerini kullandı. Mahkeme kararına, "Koruma önlemlerinden olan tutuklama, AYM kararında ihlal edildiği belirtilen kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı kapsamında kalmaktadır. İncelenen evrakta kısa kararın 5 Ağustos 2013 günü verildiği ve bugüne kadar gerekçeli kararın yazılmamış olduğu anlaşılmaktadır" ifadeleriyle devam etti.


"BU SÜRECİN SANIK MEHMET İLKER BAŞBUĞ'UN MAĞDURİYETİNE NEDEN OLABİLECEĞİ" nbsp;
Mahkeme kararını "Bu duruma göre gerekçeli kararın bugüne kadar yazılmaması diğer yandan gerekçeli kararın yazılmaması nedeniyle resen de temyize tabi olan hükmün ve tutukluluk halinin devamı kararının Yargıtay' tarafından incelenmesi olanağının da bulunmadığı, gerekçeli kararın yazılmasından sonra gerekçeli kararın sanıklara, müdafilere, katılanlara ve vekillerine tebliği, karara karşı anılan kişilerin temyiz dilekçelerini vermeleri, bu dilekçelerin ilgili karşı tarafa tebliği süreci ve süresi ile Yargıtay aşaması da dikkate alındığında, sanık hakkında verilen hükmün esastan incelenmesi, ayrıca tutukluluk halinin Yargıtay tarafından değerlendirilmesi olanağının daha da geriye kalacağı göz önüne alındığında, bu sürecin sanık Mehmet İlker Başbuğ'un mağduriyetine neden olabileceği" ifadelerine de yer vererek şöyle tamamladı,"Sanığın sabit ikametgah sahibi oluşu, sosyal durumu, tutuklu kaldığı süre, delillerin toplanıp davanın karara bağlanmış bulunması, tedbir niteliğindeki tutuklamadan beklenen gayenin elde edilmiş olması hususları göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi" nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...