Genalkurmay'dan bir açıklama daha

/ Kaynak: İHA
Genalkurmay'dan bir açıklama daha

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Önceki gün mayına basması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Musa Somay'ın ölümüyle ilgili TSK resmi sitesinden yeni bir açıklama yapıldı.

Önceki gün mayına basması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Musa Somay'ın ölümüyle ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) resmi sitesinden yeni bir açıklama yapıldı.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-Irak hudut hattında, 6 Mart 2014 günü meydana gelen el yapımı patlayıcı (EYP) ile yapılan saldırı mahallinde, olay yeri incelemesi yapmak maksadıyla beş adet taktik tekerlekli zırhlı araçla bir mayın EYP tespit ve imha timiyle bir jandarma özel harekat timinin bölgeye intikal ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Faaliyet esnasında, saat 06.45 sıralarında, hududun Irak tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarınca, unsurlarımızın bulunduğu bölgeye bir adet havan atışı yapılmıştır. Bunun üzerine Beyaz Tepe üs bölgesinden, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu bölgeye havanla atış yapılmıştır. Ayrıca Düğün Dağı üs bölgesine Türkiye-Irak hudut hattı üzerinde 7 Mart 2014 günü saat 09.47 sıralarında üs bölgesinin yaklaşık bin metre güneydoğusundan, bölücü terör örgütü mensuplarınca, kanas keskin nişancı silahı ile ateş edilmiş, birliklerimiz tarafından ateşle karşılık verilmiştir. Müteakiben aynı bölgeden, bölücü terör örgütü mensuplarınca saat 10.05 sıralarında yine Düğün Dağı üs bölgesine biksi makineli tüfek ve kanas keskin nişancı silahı ile ateş açılmıştır. Açılan ateşe birliklerimiz tarafından yine anında karşılık verilmiş, açılan ateşlerimiz üzerine terörist atışları kesilmiştir.

Teröristlerin açtığı ateşler sonucu herhangi bir zayiat olmamıştır. Diğer taraftan, 6 Mart 2014 günü Beyaz Tepe üs bölgesinin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu, Şehit J. Uzm. Çvş. Musa Somay'ın yola tuzaklanan iki adet EYP'nin bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğu tespit edilmiştir" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...