Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de istihdam artışı gelişen ülkeleri geriyor

ABD'de istihdam artışı gelişen ülkeleri geriyor

Ekonomi Haberleri

175 bin kişi ile beklentileri aşan şubat istihdamı, FED'in dolar musluğunu kısmak için elini rahatlattı.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) tahvil alımlarını azaltmaya başladığı aralık ayından beri beklentilerin oldukça altında kalan tarım dışı istihdam, bu süreçte ilk defa olumlu geldi. Şubat ayında istihdamda 149 bin kişilik artış bekleniyordu. Ancak rakamlar 175 bin kişilik bir yükselişe işaret etti. Ocak ayı rakamı da 129 bine revize edildi. Açıklanan bu veri; sert geçen kış şartları sebebiyle tüketici harcamalarının, konut sektörünün ve imalat sanayisinin gerilemesi sonrasında, ekonomik görünümün olumluyo döndüğünü ortaya koydu. Ekonomistler, "Daha hızlı istihdam büyümesi, bireysel gelirlerin yükselmesi ve harcamaların da artması anlamına gelecek. Her şey kendi kendini onarmaya başladı" görüşünde birleşti. Ülkede işsizlik oranı ise daha fazla insanın iş gücüne katılması, fakat iş bulamaması sebebiyle yüzde 6.6'dan 6.7'ye yükseldi.
İstihdamdaki toparlanma, FED'in tahvil alımlarını azaltmaya devam edeceği beklentilerini kuvvetlendirdi. Bu etkiyle ABD 10 yıllık faizleri 2.80'e dayandı. Dolar, özellikle gelişen ülke para birimleri karşısında değerlendi. İçeride Dolar/TL paritesi 2.18'den 2.20'ye yükseldi. Borsadaki kayıplar yüzde 1'i aştı ve endeks 63 bin seviyesine kadar sarktı. Altının onsu da yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek 1330 dolara kadar gevşedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...