CHP'li belediye için skandal iddia!

CHP'li belediye için skandal iddia!

Politika Haberleri

Geçtiğimiz günlerde seçime girememe riski yaşayan CHP'li Sarıyer Belediyesi'nin numarataj sistemi üzerinden Sarıyer'e seçmen taşıdığı iddia edildi!

Sarıyermanşet'in iddiasına göre, muhtarlıklardan seçmen kağıtlarını almaya giden Sarıyerliler kendi isimlerini farklı mahallelerde bulunca gerçek ortaya çıktı. Haberleri olmadan başka mahallelere kaydırıldıklarını belirten vatandaşlar Kaymakamlığa suç duyurusunda bulundu. Sadece Sarıyer Belediyesi'nin kullandığı sistemle birçok mahallede fazladan numara oluşturulup hayali seçmen yerleştirdikleri iddia ediliyor.

İLK SORUN DERBENTTE YAŞANMIŞTI!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in talimatıyla başlatılan Numarataj çalışmalarında ilk sorun Derbent mahallesinde yaşandı. Mahalleden taşınan Derbentlilerin geride bıraktığı yaklaşık 80 hane, Sarıyer Kaymakamlığı ve Nüfus Müdürlüğü tarafından hane numaraları kapatılmasına rağmen, Sarıyer Belediyesi tarafından aynı hanelere farklı numaralar verilerek Sarıyer dışından çok sayıda vatandaş buralara yerleştirildi ve Sarıyer seçmeni durumuna getirildi.

Öte yandan yine Sarıyer Belediyesi tarafından yürütülen Numarataj çalışmaları kapsamında Emirgan ve Reşitpaşa mahalleleri arasında bazı cadde ve sokakların yer değiştirildiği ortaya çıktı. Seçmen kağıtlarını almak için oturdukları mahallenin muhtarlığına giden vatandaşlar ise bu olay karşısında tam bir şok yaşadı. Kendi rızaları dışında başka bir mahalleye kaydırılan vatandaşlar, numarataj çalışmaları kapsamında, cadde ve sokakların başka mahallelere kaydırılması sırasında çok sayıda yeni hayali hane numarası ve farklı seçmen isimlerinin de, sanki o mahallede yaşıyormuş gibi sisteme geçirildiğini savundu. Sarıyer genelinde, geçtiğimiz seçimlere göre seçmen sayısında en yüksek artışın yine mahallelerde olması kafalarda soru işareti bıraktı.

Hayali seçmen iddialarının yayılması üzerine Belediye Başkanı Şükrü Genç'in talimatıyla birçok mahallede kasten yapılan yanlışlar düzeltilmeye başlandı. Uskumruköy Taşocağı bölgesi başta olmak üzere birçok mahallede eksik ve fazladan verilen numaralar numarataj sistemine yeniden giriliyor. Sarıyer Belediyesi tarafında 2 yıl önce başlatılan numarataj sistemine özel bir şifre ile yine sadece belediye yetkilileri girebiliyor. (Kaynak: Sarıyermanşet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...