Başbakan Erdoğan için 200 bin kişilik hazırlık

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan için 200 bin kişilik hazırlık

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın 16 Mart Pazar günü İzmir'de gerçekleştireceği miting öncesinde, 200 bin kişiye göre hazırlık yapılıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta İzmir'de gerçekleştireceği miting öncesinde, 200 bin kişiye göre hazırlık yapılıyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 16 Mart Pazar günü saat 13.00'de Manisa'da ardından saat 16.00'da İzmir Gündoğdu Meydanı'nda halka hitap edeceğini belirtti.

Gündoğdu Meydanı'na, 2011 genel seçimlerindeki mitingde 200 bin kişinin Başbakan Erdoğan'ı dinlemeye geldiğini hatırlatan Akay, "Geçtiğimiz mitingdeki sayıyı daha da arttırarak İzmir, sayın Başbakanımızı 200 binden daha fazla kişinin katıldığı mitingle bağrına basacak" dedi.

Gezi olayları ardından ise 17 Aralık operasyonundan sonra halkın milli iradeye ve Başbakana sahip çıktığının miting alanlarında görüldüğünü vurgulayan Akay, "Halkın içinden gelen, halkın iktidarı olan partimizin belli güçler tarafından al aşağı edilmek istenmesi, milli iradeye karşı darbe yapılmak istenmesine karşın halkımız Başbakanımıza sahip çıkıyor. İzmir'de de bu böyle olacak" diye konuştu.

- Hazırlıklar son aşamada

Miting hazırlıkları için tertip komitesi oluşturduklarını ve her gün toplantı yaparak hummalı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Akay, il ve ilçe seçim kurullarının verdiği talimatlar doğrultusunda caddelerin bayraklarla süsleneceğini, emniyetten izinlerin alındığını, el ilanlarıyla, değişik reklamlarla vatandaşların mitinge davet edileceğini kaydetti.

Gündoğdu Meydanı'nın bayraklarla, balonlarla, büyük boy posterlerle süsleneceğini dile getiren Akay, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın 200 bin kişiye hitap edebileceği şekilde platform hazırlıyoruz. AK Parti'nin İzmir'de bugüne kadar yaptığı en coşkulu mitinge ev sahipliği yapacağız. Bir önceki mitingimizden daha coşkulu, daha kalabalık olmasını arzu ediyoruz. Denizden de 100'den fazla tekne süslenerek mitinge eşlik edecek. Vatandaşlarımız geldiği zaman çok rahat şekilde mitingi dinleyecek. Alanda su bulunduracağız. Ayrıca hava yağmurlu olursa yağmurluk dağıtacağız, 70 bini AK Parti, 50 bin Türk bayrağı olmak üzere 120 bin bayrak dağıtacağız. Başbakanımız geldiği zaman Gündoğdu Meydanı gelincik tarlası gibi olacak."

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın İzmirliler tarafından büyük ilgiyle karşılandığını vurgulayan Akay, 30 Mart'ta İzmir'de seçimi kazanacaklarını ifade etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...